Pages

Sunday, April 6, 2008

We are back!!

Assalamualaikum.

Hello peeps! We are back!! Yesss... all 3 of us are now together again. Seminggu tak melayari internet (pinjam ayat Yong Yi Wang! haha...) terasa hambar dunia batinku. Heh!

Heheh...penat pon tak habis lagi. But, I cant wait until tomorrow to post this sooo...long awaited entry. This is our first entry after her 1st birthday. I am now a 'mother' again!! Yeaay!! we've got our 'little monster' back! Dan dia tengah tidur dgn aman damai bersama babahnya di dalam bilik (well, hubby of cos not sleeping yet. Sedang membalas dendam menonton channel 811, 812, 813 bla..bla..bla... setelah seminggu 'berpisah' dgn remote Astro kesayangannya tu...

There will be loads and loads of pics and video clips soon.

We went balik kampung and Holiday to Langkawi. Heh, sungguh jakun kami laki bini.... umo dah nk dekat 30 tahun, baru merasa jejak tanah Langkawi. Hehehe...


Kami bertolak ke kampung hari Isnin 31 March - 2 days before her buffday. On her buffday, we tot of doing sort of mini celebration with my family kat kampung. Tapi tak terlaksana coz tak jumpa kedai kek! Well, we were looking for muslim made cake BTW. Bukan nk racist ke aper okay.... tapi kalau kat KL ni walaupon non muslim yg buat kek, diorang ada cert halal JAKIM kan. Kalau kat Parit Buntar, payah sikitla... So, calling all viewers/readers/bloggers out there esp. those who have interest in cooking, baking etc. please consider Parit Buntar as your potential market ehh... jenuh haku round satu parit Buntar cari kedai kek tak jumper!




Ni masa 1st day kami sampai kampung. Mcm nk menangis tengok Aisyah dah berjalan! Gambar pakai baju belang ni sungguh weird muker dia kan? Hahaha....






On her buffday. Sorry sayang. Hujung mingguni kita celebrate ekk. Mama cari kek tak jumpa...





Happy nya tengok Aisyah dah tak nangis dengan Mak Tok & Tok Ayah dia. Manja kemain....



The next day (3rd April) we started off our journey to Kedah. We drove to Alor Setar, parked at Jetty Kuala Kedah (RM 10 per day = RM30 for 3 days!) Bought 2 adult tickets to Langkawi (RM 23 per person = RM 46 for two!) and, by 1 pm something we arrived langkawi. The journey was about 1 hour and half. Aduhhh...sangatlah panas cuaca di sana. Saksikan aktiviti bergambar di bawah. Kalau nk tengok magic, klik kat gambar, nanti collage jadi besar! Hehehe....




On the way to Langkawi. Wajah2 co-pilot dalam keter.






At jetty dan dalam ferry. She refused to sleep! excited yg amat. Luckily tak meragam. Aisyah sekarang sgt playfull! (Abaikan lengan mama yg mcm batang balak tu yer)






View masa mula2 sampai jetty Kuah dan gambar little moster masa baru masuk hotel. Dia tengah observe, apa nk 'kemas' kat dalam bilik tu nanti. Heh!





Venue pertama yang kami terjah. Underwater world. Ermmmm...tak best sgt lah!




Ni antara haiwan2 yg ader. Arnab ada, burung pon ada. Haku pon tatau apa relevannya arnab dgn burung-burung tu kepada konsep underwater world tu. belasah jer lah... harga tiket pon boleh tahan mahalnya tau!







Kuar dari Underwater World, hubby ajak cari penyakit kat Pantai Cenang. Mana taknya, punyalah siksa nk tolak stroller Aisyah kat pasir. Adoih..penat tau. Kebetulan, during our visit, ada Water Festival kat Langkawi. And it was held at Cenang Beach. Semuanya kebetulan. We stayed at Aseania Resort Langkawi located at Cenang Beach. Ramainya umat! Masa tu dok terbayang gak, kalau la jadi Tsunami..... Nauzubillah...


Aisyah excited sangat2! Dah la dapat belon DIGI. Pegang belon tu tanak lepas. Siap di cakar2 belon tu. Kita yg naik seriau takut belon tu pecah.






Ni 2nd day. Aisyah tak boleh berenggang dgn babah. Babah dlm bathroom, dia ketuk pintu dari luar. Takut sgt kalau babah tinggal dia. Masa breakfast, bagi dia makan puas2 sebelum bawak dia terjun pool. Duduk dalam highchair tu tak sampai 10 minit. Lepas tu dia sibuk nk cruising
from one chair to another...




Lepas tu....splash!





2 beranak yang ala2 lupa daratan! Haha...







Lepas mandi pool, kami visit bird paradise. Original plan nk pegi naik kabel car. Tapi ada maalah teknikal. kabel car tutup plak. Once again, walaupon nama tempat tu BIRD PARADISE, ada jugak haiwan2 yg bukan BIRD yang kami jumpa. Buaya ada, monkey pon ada. Turtle ada, tortoise pon ada. Sang kancil pon ada! Layan jerlah.... tiket mahal jugak yg ini pon!





Dan ini antara haiwan2 yg ada kat situ.








Ni gambar aktiviti senggang. Konon2 nk shopping di Pekan Kuah, Aisyah sampai tertidur dalam dokongan. Kesian tengok dia, kami shopping ala kadar jer. Sebagai upah sebab Aisyah sgt behave...petang tu bawak dia mandi pool sekali lagi. Dan malam tu, terus 'pengsan' kepenatan! Korang buat2 tanampak lah spare tyre ku itu yerrr. Heh!





Last day. Masa nk check out dari hotel.







'Membasahkan ketiak' kat Dataran Lang sebelum balik. Ya Allah....panasnya. Terkebil-kebil bijik mata tahan panas. Pukul 12 tengahari time tu. Risau jugak takut Aisyah demam. Tapi sebab helang besar ni kira mercu tanda Langkawi kan..kami tahan jugaklah berpanas sebab nk tangka gambar









Gambar sebelum bertolak dari Kampung. Sedihnya Mak Tok nk berpisah dengan cucu 'buas' dia nehh.... Cukup dulu for now. Dah pukul 2 am!! Esok keja..... Nanti kalau free, I will upload video clips pulak! Addict tak hengat nih. Heh!






0 Scribbles: