Pages

Tuesday, October 14, 2008

ACUPUNCTURE

Sabtu, last week kami bawak Nenek Onah pegi buat treatment acupuncture. Kan Nenek Onah sakit lutut. Jauh....kat Klang. Sesat barat mencari klinik tabib cina ni.

Mula-mula ururt dulu. lepas tu baru cucuk jarum...


My Little Monster tgh mengganas... Menari hip hop tu... Habis tunggang langgang bilik tabib tu dikerjakan Mencah. Selamba naik alat penimbang sambil gedik-gedik menari. Tapi kalau kat klinik kita suruh dia timbang, melalak tak hingat. Eeeeiii.... doktor takut...tabib tak takut plak. Len kali mama bawak dia jumpa tabib..biar tabib tu cucuk dgn jarum mcm nenek. keh keh keh...



Rambur anakku mcm penan. Atuk Acan tolong potongkan. Huwaaaa..... len kali mama potong sendirila yer nak...

Yang kelakarnya kalau kita tanya dia : Siapa budak penan angkat tgn..!!
Siap ngaku : Aaiiyer!! (sayer...)

***************************

The next day - Sunday, kami pegi open house rumah kawan Babah kat Antara Gapi. Kununnya sayer pakaikan si Mencah ni baju kurung...biar anak daraku nampak ayu. Huhuhu...tobat mama nak.... Melasak tak hingat! Kebetulan umah tuan umah tu betul2 depan playground. Maka terpaksala kami selitkan aktiviti membasahkan ketiak...


Sengaja ku kecikkan collage ni...supaya 'kelebaran' ku tak nampak jelas nyata... hahaha.


Balik dari open house, kami singgah umah SIL (babah's sis). Baju kurung Mencah dah basah kuyup. Berpeluh sakan sbb main kat playground. Mujur ada bawak baju spare. Lepas tu dia sambung mengganas kat umah Endak dia pulak...



Mencah ni suka sgt2 kalau jumpa tangga....

.

0 Scribbles: