Pages

Monday, November 10, 2008

RAWANG - SETIAWAN - LUMUT - RAWANG (PART II)


On Sunday. Lepas check-out, hubby insist nk bawak anak dara dia pegi tgok laut. Dari Setiawan, we headed to Lumut. Abt 10 km from Setiawan. Singgah beli seafood salai (apa lagi kan..ini jer yg ada pon) and take photos. Taking photos with Little Aisyah yg semakin teruja melihat dunia luar, sungguh membasahkan ketiak!

Nampak jer laut lepas, mulut tak henti2 said : fish! fish! fish!












Apa sebab musabab tiba2 kami ke Setiawan? Kakak ipar hubby (my biras) jemput dtg kenduri adik dia yg bongsu. Sejak dapat kad jemputan, my inlaws dah tak senang duduk. Boleh kata hari2 mention about this. Sbb my bro inlaw (yg 'agak' kaya tu...hehe) nk sponsor hotel. Bolehlah bermandian di laut kononnya. Makanya, riuh rendah la kaum kerabat se-Rawang nk berkonvoi bagai kekdahnya.... Nak pegi ramai2, tapi drebarnya sorang, macamana tu?

Sedikit teguran berhemah kpd kita2 semua (juga kpd diri sendiri) kalau rasa nk bawak anak-anak bercuti, silalah para ibu bapa sekalian ambil cuti. Percutian jarak jauh mcm ni memang makan masa (dan makan belanja juga ya!), makan tenaga & makan hati (bagi sesetengah org spt saya).

Jgn lah sewenang-wenang 'pos' anak-anak kita ikut sedara-mara berpergian. Tambahan pula kalau yg masih menyusu, masih berlampin atau masih berbuai. Walaupon ada datuk neneknya, atau barangkali bibiknya kan. Dah namanya pon nk bercuti - rehankan badan dan minda. Agak-agak, dpt ker datuk dan nenek tu berehat kalau sibuk nk melayan kehendak cucu-cicit yg tak sudah?

Yaa.... emangnya ongkos penginapannya dibayar pakk, abis gimana dengan makan-minumnya, shoppingnya, keselamatannya.... waduh, bisa pusing pakk!

Dah dia yg nak ikut!
Ahhh...senangnya yah!

Owwhh...terlebih sudaaaa!


.

0 Scribbles: