Pages

Friday, May 22, 2009

SPOT THE WRONG WORD!


.
Zalia, jom gelak sama-sama. Hanya kau dan aku yang mengerti maksud tersirat entry ini.


Sekali pandang, nampak cam biasa jerk kan. Notice ni depa tampal dlm toilet kat R&R Dengkil. Gigihnya Makcik Rehan ko... blom sempat kancing seluar, terus snap gambo ni. Buat bahan dlm blog kekdahnya. Kui kui kui...



Bila zoom dekat-dekat baru nampak. Ada ramai 'cikgu' yang tolong betulkan grammar dan vocab notice ni.

Ayat asal dia : BEWARE OF YOUR PROPERTY FROM STOLEN

Versi-versi pembetulan yang dicadangkan oleh 'cikgu-cikgu' tak bertauliah adalah seperti berikut :

1. BEWARE OF YOUR PROPERTY TO AVOID THEFT
2. BEWARE OF YOUR PROPERTY FROM BEING STOLEN & ROBBED

Ada pulak sorang 'cikgu' ni suruh tukar word PROPERTY dengan BELONGINGS. Ada tak cikgu-cikgu lain yang nk cadangkan versi tambahan? Dipersilakan..hehe.

Sekianlah entry tangkap muat utk hari ini.






0 Scribbles: