Pages

Tuesday, June 16, 2009

SIAL PUNYA FORUMER


.
Terkejut giler bila Zalia bagitau, gambar Mencah masuk kat board gossip CARI.COM!

Lagi haku berasap bila malaun tak guna tu tempek gambar Mencah di bawah thread yang berbaur lucah. Dah la yang menempek gambar tu jugak seorang forumer PEREMPUAN yang aku rasa juga SEORANG IBU [sebab dia letak status nickname dia sebagai MAMA FAIZ]

So, haku cepat-cepat tekan butang report to moderator and send this private message [now, no longer private] to HER :

Kalau iya pon cik puan XXX or shall i call u mama faiz terlalu ghairah nk bergossip, janganlah sampai sewenang-wenangnya mempergunakan gambar2 peribadi orang lain untuk memenuhi keghairahan anda nk bergossip.

Saya sebagai ibu tersentak bila tengok gambar anak saya ditempek dlm thread : XXXXXXXXXXXXXXXXXX

Kalau benar anda seorang ibu [mama faiz] bayangkan, jika gambar bogel anak anda dipersendakan sedemikian rupa dimana orang lain bebas memberi komen sewenang-wenangnya!

Saya mahu gambar tersebut segera dibuang dan anda memohon maaf secara terbuka diatas keterlanjuran anda meletakkan gambar peribadi orang lain [tanpa izin!] sebagai bahan senda.



And this is my message to the moderator :

Ni gambar anak saya. Mungkin dicilok dari blog peribadi saya atau mungkin dicilok dari board parenting.
Anak saya bukan artis - sangat tidak patut gambar2 tu dikoleksikan dlm thread ini.
I want this pic to be removed and the forumer named XXX perlu diberi peringatan dan amaran - jgn terlalu ghairah nk bergossip sampai meroyan meletakkan gambar2 yang tidak sepatutnya.

Thank you




This is the photo that have been miss-used by that forumer who is also a mother!

This pic was taken kat rumah Zalia masa Hajah Norlia buat majlis makan-makan open house last year. Mencah was about a year and half at that time. She was too excited to climb on this tricycle [that belongs to Sara - anak Angah] sampai terselak skirt nampak suar dalam.

As a 1 year kid, what do you expect? Tak kan ank aku nk bersimpuh rapi, bersopan2 nk manjat beskal pink tu? Tak tau lak aku kalau anak si XXX tu bersopan-sintun bagai...tersipu-sipu malu sambil menjaga tatasusila bila nk bermain?

Dear mommies, bila kita blog hop kat blog orang [especially blog yg ala2 parenting] aksi2 gambar terselak, terkangkang, terkoyak, nampak spender, nampak pusat, nampak dada adalah perkara biasa kan? They are kids rite?

So, all those photos should never be treated as porn pics! Not at all kan?

Apa punya bingai la si forumer nih! Punya lah meroyan nk bergossip sampai tak tau hormat privacy orang lain. She owe me public apology and i demand for that pic to be removed from that thread ASAP!

*********************************

UPDATED :

1st reply :
yeke pic anak awak...manala saya tau..okla saya mintak maap, satgi saya buang...sorryy..


2nd reply :
saya mintak maaf banyak2 sekali lagi pd awak..saya bukan sengaja nak paste pic tu, manala saya tau anak org mesia..so, hopefully awak maafkan saya...saya tak bermaksud apa2..saya dah cek tadi, mod dah buang semua...makseh kerana menegur, adat manusia, kerap melakukan kesalahan...so, sorry again...

And reply from mod :
Tindakan dah diambil.... saya meminta maaf bagi pihak warga Gossip andai kata ianya membuat awak rasa x selesa....





0 Scribbles: