Pages

Tuesday, December 15, 2009

AKU JELES DENGAN BIBIK





Tiba-tiba merasa rindu yang tersangat terhadap anakanda beta, si kecik Asyraf.
Mesti dia tgh lena dalam dakapan si Bibik.
Terlampau asyik berdakap dgn Bibik di siang hari,
weekends bila dgn kami [esp. during maidless-once a month],
Asyraf akan meragam.
Rindu ketiak masam Bibik Kiptiyah agaknya.

Pagi2 kalau dia bgn awal, masa serah dia kat Bibik,
mengekek dia gelak bila nampak muka Bibik.

Makcik sgt jeles hokay!
Sangat, sangat, terkesan.

2,3 kali Bibik request nak mintak budak2 ni tido dgn dia memalam.
TIDAK, TIDAK, TIDAK.
NO, NO, NO.
NEHI, NEHI, NEHI.
ENGGAK, ENGGAK, ENGGAK
[nak tulis semua bahasa kah?]

Orang tua-tua kata,
budak2 ni... esp baby akan rapat dgn orang yang mandikan depa.
Tambah pulak kalau baby tgh basah2 tu, terus didakap ke dada.
Lagi depa akan rapat dgn orang tu.

Asyraf pulak, pukul 7 ptg dah melabuhkan sauh
kalau tak diusik-usik, dia akan tidur sampai esok
[of cos la bgn 2,3 kali utk menyusu]
Berapa kerat sgt masa yang kami [parents] dpt spend dgn dia.

Ohh... ohhh....
tiba-tiba merasa cemas.
dan sedih.

Thats why Makcik nak Asyraf terus Breastfeed.
Thats why makcik cry everytime he refused to be breastfed.

The feeling; when i hold him close to my heart is priceless!



My dear Asyraf,
please... please... please... give mama a chance.
A chance to be close to you, again.

Mama love you and kakak sooo very much.


.




0 Scribbles: