Pages

Monday, March 22, 2010

KERASTANGAN : HUJUNG MINGGU YANG KOPAK




.
Cepatlah gaji. Makcik dah pokai.
Kesannya, last weekend tak dapat nak kemana-mana.
Eh, cop... ada pegi nonton wayang, tp itu ongkosnya ditaja.
[kiter citer kemudian]

Untuk ongkos sendiri, memang hazab sgt.
So, tak dpt nak berjimba-jimba nonton hot air balloon di Putrajaya,
Tak dpt juga nk ke PWTC borong buku murah-murah,
Dan tak dpt juga nk ke Sale IKEA yang sangat2 teringin ank pergi sebenarnya.

Maka, sudahnya....
keluarkan 'Brother' dari kotak,
bukak bungkusan kain-main yang sekian lama terperap...

Tatau apa nama saintifiknya.
Alas pemegang pintu peti ais, boleh?
Kawan-kawan, toksah la jegil mata bulat-bulat nak kelebek...
tak semenggah sungguh!


Zoom out. Bantailah... bukan ada sapa nak mai kelebek dapo aku pon kan?



Alas oven. Bolehlah... buat pelindung habuk.



Last sekali, tingkap 2 panel yang sebelumni main tutup pakai day curtain jerk.

Fikir-fikir balik,
WHAT A PRODUCTIVE WEEKEND!

Oh ya, kami juga telah mengubahsuai susun atur sofa kat ruang menonton,
leaving more space for Asyraf untuk bergolek depan TV,
tanpa risau kena himpap dgn kakak!




0 Scribbles: