Pages

Thursday, March 4, 2010

MY PERSONAL EVALUATION ON MY BROTHER

.

Mesti abang aku kat Sabah dan adik aku kat Pandan
[yang selalu skodeng belog aku tapi tak nak mengaku]
suspen baca tajuk ni. Muehheehhe...

Bukan lu orang ler bro... gua mau citer pasal gua punya gadget yg terbaru lah!




 Sorry geng, gambo google punya.

Makcik sudah lost track kat mana kabel camera.
Mencah buat main Doctor Daisy dgn wayar tu. Huhuhu.

Citer pendek2 lah ekk...

Senang nk handle
[ take note, I am quite familiar dgn benang dan jarum sbb mak, 
makcik, maktok semua pandai menjahit]. 
So, those who has zero background on handling sewing machine, maybe akan rasa susah jugak bah.
Tak apa bah, instruction dia very loud and clear bah!

Ringan
-full stop-

Ada lampu.
kat atas bahagian jarum tu, tapi aku tanampak pon mentolnya celah mana.
On jer suis, lampu menyala.
Part ni Makcik jakun sikit. Samalah Pakcik korang ponnn...
Fuyooo... ada lampu...!

Stitch options
Ada 23. Ini yg i suka. 
Compared to Singer..ada 7 stitch jer for the price that is more expensive than my Brother

Ada option for Quilt stitching
Blom try... but sound interesting huh?

Buleh jahit benang getah
paham kot... camana nk explain tah.

So, puan-puan yang teringin nk berpoyo-poyo merapu menjahit mcm MR,
sila menjerumuskan diri anda.
Tuto online melambak-lambak siot. Tak payah pegi kelas.
All u need is... passion and tools.

Nota utk suami kesayangan [mcm biasa.. ada unsur2 bodek di situ]
Pasangkan aircond kat bilik kecik tu boleh taaaaak?
Berpeluh-peluh tau saya menjahit di musim panas ni....



4 Scribbles:

Elyn said...

pinjam sat "abang" ko ni... aku nk belajar teknik lurusan pengkau bule??

izzahazfar said...

kalau la zah serajin akak...rajin masak..rajin jahit...sdgkan akakpun keje cam zah gak...huhuhu..

zah ada dua mesin jahit yg tersadai...entah biler nak p godek balik..

yatie828 said...

salam singgah makcik rehan oi. hua3 cuma nk bgtau yg saya suke kelebek citer2 makcik rehan ni. byk yg lucu2 buat saya gelak sorang2 kdg tuh. pepun semoga sukses dgn apa jua yg makcik rehan ceburi(hu3 byk tu bidang2 n cabang2 dia) ahaksss

ummi09 said...

hikmah pun baru beli mesin jahit.. brother gak.. tapi tak pandai pun nak jahit.. skrg ni proses mengodak2 mesin jahit tu dulu..hehe.. nanti kalo ade mende2 tak reti,bleh la bertanya pada kak an.. kekeke..