Pages

Friday, March 12, 2010

SPM




Baiklah.
SPM dalam konteks yang sebenar.
Bukan Sijil Tunggu Peminangan macam zaman Makcik dulu-dulu.

 Mcm biasa.. gambar googled.


Pagi tadi dengar kat Hot FM,
depa invite 2 excellent student dari sekolah mana tah,
Naimah dan Joyce - masing-masing 12A dan 11A

Kalau Makcik ni Mak depa.... 
memang Makcik senyum lebar sampai nampak gigi bungsu selama seminggu.

Baik.
Pagini student-student SPM Makcik datang kelas dgn macam-macam ekspresi
Ada yang ala2 kelam kelibut nak masuk website UPU
lepastu terkulat-kulat tatau nk apply course apa kat Uni mana 
sebab result kureng masyuk [kesian, serius kesian]

Ada jugak yang menyengih sampai ke telinga
walaupun resultnya lebih byk C dan D dari B. A toksah tanyalah kan...

Makcik takmau berani-berani nak suggest suruh apply belajar kat mana-mana,
atau ambik course apa-apa...
pandai-pandai mereka dan keluarga merekalah.

Bukan apa.... nanti depa tanya mcm ni...
Akak dulu belajar apa, kat mana?
Kenapa last-last akak jual brooch pulakni?

Silap-silap ada pulak yang kena pelempang!


Nota : Anak buah PS si Jiji dapat berapa agaknya?
Nina, sila beri laporan penuh.



0 Scribbles: