Pages

Thursday, January 10, 2008

New Stroller For Aisyah. But....

BRITAX VERVE
Guys...thanks for voting! Walaupon poll belom ditutup, tapi I already bought new stroller for Aisyah. Itulah dia (the above pic). Beli kat FFY the Curve. Model ni dah discontinued last year, so sbb tu rega dia dah murah...masa mula2 masuk Mesia SA tu kata RM1300++. I bought this at RM 629.10. Its ringan, compact and easy to handle. And lagi satu...its firm! Takde la shaky mcm stroller lama dia. Takde choice kaler lain..itam jerk yg tinggal.

Hurrmmm...yg sedihnya, because of that stroller, Mama dgn Babah Aisyah masam muka. My hubby marah, dia kata membazir. Pastu..dia baru jer tgok gamba dan belom pon tengok real and try that stroller..dia dah kata tak lawa! tak best! sedih taww..!!! Dan lepastu diikuti dgn statement2 lain yg menyebabkan Mama tersentap. So...thats it lah. Tgoklah sampai mana tahap kemarahan dia. Kalau Babah memanjangkan kisah stroller nih...Im going to sell it on ebay! Senang cerita. Tak pon I'll letgo jer kat sesapa yg nak. Pakai jerlah stroller lama yg makin goyang dan dah mula lekang sana sini. Tadi masa nk kuarkan dr boot keter pon, plastic part dia tertanggal lagi.

Kdg2 tak paham dgn insan2 bernama lelaki nih. Beli batang pancing 3-4 ratus (walaupon dh belambak btg pancing dok ada), kasut bola 2-3 ratus (kasut pon dah selori), kasut futsal 1-2 ratus (pon dh ader..) , raket badminton 1-2 ratus (yg lama dok elok lagi...), pegi kolam mancing tiap2 minggu and spend 2-3 puluh ringgit per visit...pegi main futsal tiap2 minggu, pegi main badminton tiap2 minggu (semua tu kena bayar taww) kita tak bising pon. Sbb kita tau itu duit dia, dan kita paham itu passion dia...

But bila time kita...kita beli dgn duit kita...kena marah lak! Beli plak bukan sbb suka2...sbb bersebab! utk ank laktu.... mcm lah sebulan sekali mama beli stroller. Pulak tu...mcm lah yg lama tu rega sampai 5-6 ratus. stroller yg lama tu..RM100 jer taww.

Kalau Mama beli Quinny Buzz yg reganya RM1999 apa jadi agaknya??

p/s : Thanks to Eynda!



7 Scribbles:

Nieza Ishak said...

Akhirnyaaaaaaaaa fuhhhhhhhhhh .. takpe rehan .. lama2 dia sejuk la tue. Aku jerk still takut2 walaupun pakai duit sendiri tak sanggup nak masam muka dah la dok ber3 jerk dalam umah nanti aku rasa cam dok sorang jerk nanti ...sambil terasa lantai umah bergegar..gegar kekekeke. Best ecah dapat stroller baru .. tepek gambar banyak2 sket.... :)

.:Mama & Aisyah:. said...

Hehehe.... tang gambo tu yg payah tu. dah la bateri kamera aku kong. charger tertinggal kt kg...

takpa, nnt kita ngedate ekk...kita lomba stroller nak? kekekeke...

kire fair la..konyer carseat mahal..Halford lagik taww. Aku nyer carseat cap ayam serama jerk... tu yg teringin nk tgkap stroller cap ikan jaws tu. hehe...

Nieza Ishak said...

muahahahaha ... cap ikan jawsssssss sampai biler pun aku sebut kat juzer .. bergegar tingkap umah aku ... muahahahaah

Mutiara Hati... said...

uwaa.. korang ngedate ekkkk... usiihh dasat nak lumba stroller lg tu...

.:Mama & Aisyah:. said...

Ekekeke...ntah bila nk ngedate lagi dgn Suffiya dan ibunya nih. Bz manjang ibu suffiya ni taww! Jom la Alys..turn KL. Leh kita ngedate sekali. Hehe...

zuhairy.mustafa said...

kekeke..lawak la laki ko..anyway laki ko sama je cm aku..tp yg beza nye aku takde la beli brg2 sndiri byk2 & beratus2 cmtu..ni tggu wife aku baca..kompem dia pn nak ngumpat husband dia (aku le tu).. tp mmg cun stroller tu..tp lg elok klu ko beli yg ko dgn ecah bole naik sekali..pastu paen tolak,.. lagi bengkek!

.:Mama & Aisyah:. said...

Hahaha..almost semua lelaki mcm tu lah perangai dier kan!

Nk beli stroller yg boleh naik 2 banak?? Sounds funny but it make sense tho! Mapuh la Paen tercirit nk tolak bini dier yg berat sepikul nih! Takpa, nnt aku pi TESCO aku suh Paen practice guna trolley shooping tu dulu. keke...