Pages

Friday, January 11, 2008

Salam Maal Hijrah 1429

Harini rasa cam malas2 nk dtg keje. Yerlah, yesterday dah cuti Maal Hijrah. Anyway, harini dah Jumaat. Esok dh cuti lagi. Hooray! But this weekend tak dptlah nk pegi jalan2 kut. Babah away for 3 days and will only be back on Sunday. Ada religious program kat Morib. Kompeni dia hantar. As for me...dun have any plan yet. But Im so excited to bring Aisyah out for jalan-jalan. Well...got new stroller la katakan. Heheh! Call me Jakun, Kampungan or what...but Im so extremely excited about that! Hurrmmm...I think I have to see my sis in law to collect my camera charger. Luckily dorg tolong bawak balik KL. Kalau tidak terpaksa la tunggu balik kampung baru ambik.

Aha, my sis told me that Shawqee kena chicken pox. It was last week then. So hopefully by now he dah recovered. Kesian Shawqee and kesian jugak my sis nk kena jaga that soooo-byk akal boy! Dah lah tgh preggy 2nd baby. Her husband plak (my bro) tgh busy buat preparation nk pegi Sabah. Hes going to work there BTW. Sib baik ader sis in law dia yg duduk seklai dgn dorg. Boleh jugak dia tengok2 kan my sis and her son. Her EDD is mid May this year. Tak lama dah tu kan. InsyaAllah bertambah lagi sorg ummat Muhammad. Harap2 baby tu nnt sihat dan jadi insan Soleh.

Wokkay, listed below are things to be settled this weekend.

1) Wash bedsheet - Ours and Aisyah's. Quilt cover dh pasuh pagi tadi. So harap panas sampai ke ptg so that my quilt akan kering sekeringnya! (I hate smelly wet clothes-mcm bau hapak gitu)

2) Nak sew table runner for pusat. Since I got byk kain cotton lebih from my quilt project kan. Why dont I jahit something for pusat.

3) Nak susun baju2 yg dah dilipat kat dlm laci and rak. Dah penuh 2 bakul! Luckily my mil dh tolong lipatkan. I dunno larr..Im sort of malas nk susun2 kain atas rak. I lurve washing...tapi bila bab nk lipat kain, nk iron baju...Ya Allah malasnya.

4) Nak "edit" baju2 Aisyah dlm box dia tu. Every 2 weeks, I will update her baju. Mana yg dah tak muat, I will transfer naik atas and keep aside. Kalau tak buat mcm ni, nnt kotak dia tu tak leh nk tutup. Yerlah..dah mama nyer asek sgt membeli baju baru utk dia kan...

5) Rasa mcm nk masak spagetti. Tapi tak jadilah kut sbb hubby tak ader. Mana ada org lain yg sanggup mkn masakan I kecuali hubby. Tu pon mkn sbb nk ambik hati. Haha...serious, Im really bad at kitchen! So, simpan lagila sos prego tu nampaknya... dah 3 minggu rasanya nk masak spag tapi asek kena postpone.

6) I want to wash and vacum my car. Very dusty lah.

7) Aha...nk hantar keta pegi workshop. Dunno what happened..pagini signal kiri kanan tak function. Pastu masa I kuar pegi beli lunch kejap tadi, lampu signal emergency asik blink2. Dah tutup enjin, and kuci the car..still blinking. Tu pon tgh dok menyala lagi tu... Aiyakkk...time to change new car plak ker? Habisss... kopak taww!

8) Bila nk start diet balik ni??? .............errrrr.......eerrrr.....bye!





1 Scribbles:

zuhairy.mustafa said...

cmne tak gorgeous... byk duit.. nak buat apa pn bole..