Pages

Sunday, January 6, 2008

THE WEEKENDERS

Yeayy!! Its Weekend! Before this (masa jobless) I tak penah appreciate nikmat weekend sbb tak keje. Weekdays kerr..weekend ker..sama jer! Haha....

Photobucket

Semalam tak kuar jenjalan. Both me n hubby mcm takde mood nk kuar. Furthermore, badan Aisyah mcm panas sikit, and in the afternoon dia dh mula demam. Cepat bubuh ubat dlm botol susu dia. Tapi anak mama ni punyala pandai... She can taste the ubat and refused to suck the milk! Aiyoo..macamana ni...dah la si kecik ni susah sgt nk bagi makan ubat, mesti muntah. Bila dah lama sgt tunggu mama tak buatkan susu lain, dah lapar sgt..at last she drink jugak susu tu. Hehe...sapa lagi pandai now?? Mama or you dear...?? hehe. Tgh mlm tadi pon babah masukkan ubat lagi sekali dlm susu dia. And pagi ni..Alhamdulillah..anak mama dah sihat. Mula la aktif memanjant sana sini..asik nk bediri jer taww... Kalau tak sihat, alahai manja nyer dia ni. Asik merengek jerk... notty girl!

Photobucket

Finally I manage to complete my project!! Mlm tadi berjaga sampai kol 1 pagi lebih nk siapkan projek yg dah lama tertangguhni. It is a Mobile Quilting Sheet for Aisyah. Why do I call it mobile?? hehe..because it is very small and can be used anywhere esp on her stroller, highchair or carseat. Heres the pics!

Front view.



Back view. Ader pocket, so that we can put the pillow underneath.


Nnt I snap gamba quilt ni dlm highchair and stroller.

Photobucket


Lama tak update pasal Aisyah kan. OK, Aisyah skang dh mula berdiri tepi sofa, meja, dinding, almari, sliding door (her favourite), kerusi Atuk Acan adn..everywhere!! Kalau bawak dia pegi minum2 kat kedai, dia akan berdiri sepanjang masa! Dah tak nk duduk dlm high chair sgt dah.

Aisyah dh mula cruising. Menapak sambil pegang tepi2 sofa. Kadang2 dia buat suspen berdiri sambil lepas tgn. Senyum2 kat kita. Gelabah taww! takut terlentang jatuh...benjol kepala. Sometimes saja2 dia lepas tgn sambil clap or wave kat kita. Dan semalam, Aisyah dah berkenalan dgn Encik TANGGA. Laju giler dia panjat tangga. Nanti bila mama dah dpt charger bateri kamera, mama nk rekod aksi2 melampau anak mama ni. (charger kamera ader kat my bro sbb tertinggal kt kg masa raya haji). Merangkak pon dh pandai. Mcm ulat beluncas jer tengok dok angkat montot sambil merangkak. Sooo..cute!! Pastu kalau tersilap teknik, dia tersembam atau terlentang. Haha...apa lagi..nangis lah!!

One thing, Aisyah belom pandai nk duduk sendiri. Pandai berdiri, tapi tak reti tukar position dr berdiri kepada duduk. So, once dia dah berdiri, dia akan berdiri selama-lama yg mungkin. Pastu bila dh penat, tapi tak reti nk duduk...menjeritlah!! Haha...

She loves mirror! Mengekek-ngekek dia gelak sambil bercakap sorg2 bila tgok cermin. Favorite spot dia cermin sliding door. Kalau malam2 glass sliding door tu akan jadik mcm mirror sbb kat luar gelap kan. So..dia akan menepek depan cermin tu...

And..not forgetting, she loves basket. Tak tau lah apa yg menarik pasal basket. Kalau nampak basket mulalah nk berdiri..nk panjat..nk masuk dlm basket. Maybe sbb sebelom ni mama penah masukkan dia dlm basket. Hehe..So, kalau basket yg ader isi kain baju yg dah berlipat, memang kena letak jauh dr dia atau tinggi sikit supaya dia tak leh capai. Kalau tidak...nnt dia yg tolong "mengemas".

Dia dh pandai ajuk-ajuk menangis. Siap dgn bunyi. Bila kita cakap, "Aisyah..tunjuk mama macamana nangis..." dan kita buatlah bunyi huhu... Dia akan kerutkan muke (mcm org nangis) dan buat bunyi huhuhu....pandainyer!

Pandai kerutkan hidung sambil hembus2 nafas. Busuklah tu!!

Photobucket

OK, now mama nk senaraikan daftar istilah pulak. Aisyah now can pronounce :

1) Babababah!

2) Mamamama...sometimes jadik meh... or mamak!

3) Neneneh (not sure whether it refers to nenek or nenen)

4) Tatata...teh...teh... (sounded like taaatih!)

4) Syyyhh.... (Dia akan buat bunyi ni masa tgh asyik buat sesuatu menda. Kalau dgr bunyi ni maknanya she enjoy doing or playing that thing)

Mama and babah cant wait for her next milestone!!

Photobucket


OK, dah pukul 1.00 pm. Mama nk siap2kan brg Aisyah. We are going out to mall. Hmm..maybe TESCO Extra Selayang jer kut. Saja nk bawak Aisyah jalan2...




0 Scribbles: