Pages

Monday, February 4, 2008

10 bulan!

The latest of Aisyah. She is now 10 months old! Whats her milestones now?

  1. She can call TAM! - kucing yg nenek bela. Pantang nampak TAM mesti terkocoh2 merangkak pegi sliding door...
  2. Dah terer crawling!
  3. Panjat tangga pon dah pass
  4. Panjat walker pon dah pass
  5. Panjat kusyen. Tapi nk turun tak geti!
  6. Makin suka main air..kecepuk! kecepuk! dia tepuk air dlm baldi
  7. Dah tak baper suka duduk dlm stroller/walker. Suka kalo lepaskan dia kat lantai..pastu dia jadi DBKL, tolong sapu lantai ~sigh~
  8. Dan pandai nangis nk ikut mama dan babah keluar. Tapi kalau pagi2 dia tak heran sbb dia tau kot, mak pak akuni nk pegi keje...tak besh ikut! hehe....
  9. Nk pakaikan diapers dgn baju lepas mandi kemain susah skang nih...
  10. Rambut dah boleh toncet! Anak jin toncet..haha...
  11. Dah pandai layan kartun kat TV. Mlm tadi dia layan Happy Feet dgn Babah...Cool jerk bersandar kat babah sambil tgok kartun.
  12. Makin kurang tido...asek nk main sajerrrr....
  13. Penakot! Kalau nenek masak kat dapo, dia mesti melalak sbb takut tinggal sorang kat hall...hahahah....
  14. Gigi sudah 4 batang! 2 bawah, 2 atas.
  15. Pipi pon dah mula tembam. Haishhh...jgn jadi buntal cam mama ye nak...

Inilah dia budak 10 bulan itu!
Last Saturday. On the way balik dr Breakfast roti canai. Sukak nyer sayer tidak diikat kat car seat! Habis semua brg2 mama kat belakangni sayer kerjakan! Sampai kembang2 hidung! hehe....



And below, Gambar2 pegi jenjalan kat Ikea/Curve/Tesco/Ikano - Habis semua kami terjah!
Bacoz of her baju yang ader neck tie, Babah call her PENGAWAS. Hehe...tgoklah tu...sayer tak boleh jalan lagi hokkay..tu sbb saya boleh bertenggek jer kat tepi slide nih. Saya jadik PENGAWAS lalu lintas..hihihi...




Akhirnya, mama mcm tau2 jer betapa sayer teringin nk meluncur kat slide ni. Alamak..kenapa muker sayer mcm gayat jer nih..Babah, pls dont snap pics...malu!!




Hello....mcm biasalah..saya tak leh jalan lagik lah! Ni posing ala2 takut jatuh terjelepuk. Sbb tu kena paut kat pagar2 nih...
Note : Notice tak, pipi sayer semakin tembam!




Ya Allah..mama ni apehal nih?? Tunjuk sana..tunjuk sini....



Ni plak video Cek Mek Aisyah panjat tangga..


Eksyen woo...sambil2 lepas tgn lagik. Buat mama kecut perut jerk. BTW, this video was taken 1 month back. Maser tu Si tecit nih baru 9 months ++.



0 Scribbles: