Pages

Friday, March 28, 2008

Buffday Gurl : PART II

Tired. kaki pon ada sikit2 sengal. Siang tadi mencari pasal di Mattel Warehouse sale. Hehe. Selain sayer, ramai lagi ibu2 dan bapak2 yang jadi piranha. Hehe..anak-anak punya pasal kan.... Met quite a number of my fellow seniors masa kat Taayah dulu. As usual, aku jer kenal dorang...dorang tak kenal haku. Dasar pompuan tak glamer kan...Heh!

This time I only bought 2 things for Aisyah: (Malas nk ambik gambar, nantilah kalau rajin nk surf kat internet) Pecah rekod, spent RM55 jer kali ni. hehe...
1) FP Peek-a-block set (yg dlm tupperware tu);
2) Toys yg ala2 gasing (malas nk cek nama mainan tu-dh simpan masuk bakul. Can only be played in 4 years time. Hahaha..)

Baru siap masak megi. Tak lah lapar sgt, tapi dh lama sgt tak mkn maggi. So...maggi kari siap!!

Nk buat checklist abt what to buy for Aisyah's buffday. Takmo lebih2. Sekadar mampu. Tanak buang duit kat hiasan/aksesori yg berberan-beran. Yang penting the food. Hehe.. (pikir mkn jer kan?) Bought some Balloons (10 pcs jerr...) kat tesco tadi. Cukuplah kan! Hahaha...

Baju buffday gurl pon dh beli. Tema - RETRO. Jimat sikit. Polkadot. Hahaha... As for Mama and Babah...tak yah nk beli2 baju baru. pakai jer apa yg ada. And the cake?? settled. Dah finalise topping and wording dgn Sha semlm. Jumaat (a day before the event) pi collect kat opis Sha. Simple2 jerk... lawa2 pon nnt nk ngap jugak kan?? (hehe..ayat org sengkek lah ni...)

Makan megi jap. Sedapnya!

Okehh..nk surf pasal fesyen rambut baby lah. Mesti rambut Aisyah dh panjang sekarang. Cadangnya nk potong sikit. Nak trim. Oh ya! tadi called my mom. Terharu (sampai menitis air mata) when she told me Aisyah dh pandai tatih! Selangkah dua... sedih jugak, coz tak dpt tengok her first few steps depan mata. Lagilah buat Mama tak sabar2 nk balik kampung jumpa Aisyah. But...yg sedihnya...my parents would be really sad lah lepas ni sbb penghibur diorang dah nk balik KL. Dad jokingly told me : Aisyah kater dia nk duduk kampung..tanak balik KL dah. Ohh tidak...sorry dad.... Sayer sudah tak sanggup berjauhan dengan budak tecit itu. My mil pon dah balik Rawang mlm ni. Esok (should be) my bil's maid arrived from Indon. Tak per..nanti once a month kami balik kampung ok....

Oh ya...saya sudah tambah satu lagi element kat blog saya ni. MyBlog Log. (gadget lah kononnya :P) From there I can see who's visiting my blog. Alamak...agak segan diriku ini. Blog saya yg hentam kromo (ala2 syok sendiri) di baca oleh orang2 yg saya tak kenal. I dun mind okay...cuma segan. Heh!

So, pelawat2 baru.... apa2 yg buruk di blog ini, (terutama bab2 komplen pasal somi, dan komplen pasal in laws :P) tolong jgn teladani yer. Sungguh tak baik utk keharmonian rumahtangga anda. Heh!

OK. Maggi dah habis. Nk surf pasal fesyen rambut baby.



Mengerbang ditiup angin. Nak potong macamana yerr..? Curly la budak nih. Mcm Babah dia...






Biasanya tocang mcm ni jer... Tapi mcm dah bosanlah kan! Kalau anakku rambut lurus kan syok. Boleh buat mcm2 style. Hehe...

TBC. Nk minum air jap


0 Scribbles: