Pages

Saturday, October 25, 2008

BABY WEARING



Dah lama i tak masuk forum parenting. Semalam masa kat opis, boring2 di petang hari, i masuk thread ni. Its about baby wearing. Terus teringat zaman Mencah kecik-kecik (mcm lah skang si Mencah tu dah tua ekk..). I dulu pon ada practise baby wearing. Gara-gara terpengaruh dgn gambar2 minah saleh baby wearing dlm website. Hehehe..diorang kendong baby dlm sling/pouch/carrier nampak sungguh stylo. Bila Mama Mencah yg kendong, huhuhuhu.... alolololo... cam bibik tak siap weh!

I teringat masa Mencah umo 3 bulan, I travel mlm dr KL nk balik kampung kat perak naik ketapi. That time hubby outstation kat utara dan I gatai nk adventure balik kampung naik night train, then nnt leh balik KL sama2 dgn hubby. Mlm kan sejuk, so that sling mmg penyelamat sungguh. Dari dlm keta on the way to the train station i dah put her in the pouch dan dia terus tido. Dan sepanjang perjalanan berejam2 tu...my baby tido lena dlm pouch. Dan Mama dia pon lena sekali. org lalu lalang dlm train cam pelik tgok aku dok berkerekot 2 banak tido lena

Istill carry her using pouch sampai dia umo 5-6 bulan (but stroller pon pakai gak). Tapi hubby suh stop using pouch sbb anakku ini berpeluh2 tido dlm pouch. Mencah ni memang jenis kuat peluh. plus, hubby kata kesian tgok anak tido melengkung. Mula2 I berbahas jugak dgn dia..sbb I siap praktis pakai pouch tu depan cermin, tgok gambar dan video bagai. Dah lama2 tak kuasa la plak I nk lawan as he willing to carry our baby kalau dtg angin dia tamau dok dlm stroller. At least takde la pandai komplen jer kan




Sengih jer kan anakku Mencah...hihi. Sumbat jer puting terus lalok.


Yg nilak masa kami pegi merendek kat Danga Bay memalam buter (memang kami laki bini kuat merendek tak kira mlm siang. hehe...



This is when she's about 6 months somethin'


Tiba-tiba rasa mcm nk 'berbaby kecik' pulak..hehehe.



0 Scribbles: