Pages

Thursday, October 9, 2008

MENCAH DEMAM

My Little Monster demam lagi. Maybe sbb kena tempias hujan. Maka terganggulah tidur kami laki bini utk kesekian kalinya. Tak apalah...all this while Mencah memang tak penah bagi masalah kat kami time tidur. She sleeps early (around 9 pm) bangun menyusu sekali...dan terus tidur sampai pagi. Malam yg dia mula-mula demam, dia merengek susah nk tidur sbb tekak sakit. Mencah ni tido sambil gonggong botol. Kalau sakit tekak, kan susah nk isap puting botol. Maka serba-serbi tak kena... Kejap menepek kat mama, kejap kat babah..habis 360 darjah satu katil tu dia pusing. Dalam pukul 2 pagi rengek dia makin menjadi. Saya bangun turun bawah nk ambil cawan, sudu dan air badak. We assume she is hungry. So, ingat nk suap susu guna sudu. Air badak tu konon utk sejukkan badan dia. Jenuh pujuk...semua tanak!

Aduss..camana ni... dia tak nangis, tapi nk duduk atas riba..pasang lampu terang2. Hahaha...

'Abih la Babah mcm ni... tak kan sampai pagi kita tamau tido' Kelakar jer when Babah said that...

Then babah dapat satu idea (cewahhh...). Babah pasang PHDC. Kebetulan ada Thomas n Frens. Uhhh...happynya anak mama! Ampu bantal tinggi kat belakang....layan Thomas sambil mama suapkan susu guna sudu. Sebijik mcm anak raja taww! dapat lah dalm 5-6 sudu..ok la tu..buat basahkan tekak. Lepas tu Babah tutup TV and said : Ohh....dah habis dahhh...., ok kita tidurr....'

Dia sambung merengek sikit lagi...tapi kami buat tak layan. Sebab mata dah mengantuk sgt....

Semalam lepas maghrib bawak pegi klinik. Mcm biasa...meronta2 la bila doktor nk check. Last2 doktor tu bagi ubat without checking her body. Mujurlah demam dia mild jer...

Balik dr klinik, berlaku lagi la adegan penderaan. Bagi makan ubat. Nasib baik tak muntah. So, mlm tadi kurang sikitla rengek dia.

This morning shes getting better. Satgi balik kerja harap-harap Aisyah dah jadi Aisyah yg sebenar semula!

.

0 Scribbles: