Pages

Thursday, November 13, 2008

SEPETANG WITH AISYAH - PART I


Muker morning glory Aisyah pagi tadi sebelum mama fly to ofis.

Tu... lobang idung bosar tu bukan ikut I taww. Tu gen babah dia tu.
Gen I yg cun-cun sajor.... muahahahaha....
(cheiss... nampak jgk dagu kek lapis aku tuh. Ingatkan dah boleh cover dah aku buat frame shading mcm ni. Kwn2, baik korang diet sebelum jadi mcm sayer...)




Kan I hap day arini. Makanya melayan my little pwincess ni lah... Balik umah kol 12.30 tgh, dia baru bgn tido. Lepas dah warm-up kejap, dia kerabat coffee table, 'baca' buku keras dia yg dah separa hancur tuh.

Nenek Onah kata dia suka tgok Aisyah pakai gown. Nampak big girl. Big punya big, jgn jadi big mcm mama dia sudah. Tapi betullah, few months back kalau Aisyah pakai gown ni, labuh sampai nk ke bukulali. Skangni, sikit lagi dah nk paras lutut.

Maknanya, bolehlah I buat teori mcm ni : kalau nk tgok tumbesaran anak-anak kita, pakaikan la gown, pastu ukur labuh dia takat mana. Kang esok2 bila pakai balik gown tu, ukur balik dah takat mana. Boleh pakai ka?

Eh, kalau anak korang boboy jgn la pulak cari pasal pakaikan gown. Kang jadik 'sesuatu' aku pulak yg korang bambu! Ingat yer lala, zalia, ani, isra, mah... perwira korang tu jgn di'gown'kan pulak ekk...






Tengok gambar lakonan mantap anak dara I nih (ala-ala bersemangat waja nk pi skolah kan) buat I terpikir, camana gaya la kalau Aisyah dah start schooling nanti kan? Wehhh...tak sabar2 aku tunggu saat ittew!


.

0 Scribbles: