Pages

Thursday, November 13, 2008

SEPETANG WITH AISYAH - PART II

Heh!

Sejak dah pandai buat auto publish ni, mcm syok plak ehh... Kang sejam sekali kawan-kawan jgn lupa refresh blog Mencah ni ekk... mana tau, kot2 ada entry baru. Ala, kalau bukan korang2 yg baca blog kelabu asap si Mencah ni sapa lagi kan... hehe. Nak tunggu si Mencah ni boleh baca, huhuhu.... lama sgt lagi tu!

Sambung sikit lagi hal ehwal kami 2 beranak ptg semlm (masa I taip ni mlm tadi yer kawan-kawan).

Haritu kan, 2-3 minggu lepas kalau tak silap, I ada pegi Tesco Selayang dgn Zalia. Singgah kejap on our way back from KL sbb nk tuntut minyak masak seri murni yg laki aku beli mlm sebelumnya. Boleh tu, lepas dah bayar brg2 semua, dia tertinggal botol minyak masak 5 kilo kat cashier kaunter! Sikit punya besau botol minyak masak tu kan? Yang haku pon takde la perasan masa nk munggah brg boh dlm keter sbb dah sibuk bergasak dgn si Mencah yg membuas tu kan. Pendek citer, selepas lenguh kaki aku berdiri menunggu depan kaunter customer servis tu, akhirnya berjaya la dapat balik minyak masak bertuah tu.

Eh, bukan itu topik utamanya. Yang I nk citer kat sini, time tu ada baby fair taww. So, I yg very the ketagih to my own doter ni kan... TERBELI la set mainan 2 in 1 di bawah. Sepatutnya I tamau bukak dulu menan ni sbb si Aisyah ni bukan geti lagi nk main pondok2 ni sebenarnya. Biasala...alasan lapuk, beli sekarang masa murah utk masa depan. Kat kotak tu tulih for 3yrs ++. Sungguh tak relevan utk Aisyah kan? (Lagipon, I tamau laki I nampak I beli menan ni..nnt mesti kena bebel) Tapikan, sbb dia asek ngacau Mama dia nk buat keje, I pon membasahkan ketiak pasangkan mainan ni utk dia dengan harapan takdela anak bertuahni ngaco mak dia buat keje kan...

Rasanya tak sampai 10 minit dia main sblm menan ni terburai semuanya... dan misi mama dia nk nyambung keje kat umah telah gagal!






Bagi mak-mak yg suka ngabihkan duit beli mender2 merepek mcm ni utk anak-anak, segeralah ke Tesco berhampiran anda. I tatau la ada stok lagi ke tak menan ni...

Harga : RM 69.90 (90 sen tu I tak berapa sure. Yg pasti 69 hengget!)

Tataula bagi korang rega ni mahal ke tak. For me, still mahal walaupon kalau ikutkan brand2 lain kat toys r us tu lagi bapak mahal kan. Dah beli baru rasa cam membazir pulak. Hihihihi.... tobat sekejap jer nih, esok2 kang beli lagi.


.

0 Scribbles: