Pages

Thursday, November 13, 2008

SUSU

Baru dpt tau ex-colleague kat MJ skang tgh cuti bersalin. Wallaweyy.... tak dapek la saya nk tumpang staff purchase dia lagi dah pasni. Susu skang mak aii punyalah mahal.

Stok simpanan dah mula menyusut. Makanya pasni terpaksalah saya mengejar sale susu satu malaya nih.

Kalau ditakdirkan saya beranak lagi, akan saya berhempas pulas breast feed my next babies (mcm nk beranak ramai jer nih??) . Save 3-4 ratus sebulan kan? Cloth diaper?? Ohhh...yg ni mungkin tidak. Hehehehe...




Gambar lama dari arkib. Tu..setin besau tu, Tak sampai sebulan abis Mencah kerjakan.
Kalau ikut rega kat montot tin, Enfagrow 1.7 kg tu rm 84++
Gulpp... kalau kali dgn 2,3 tin sebulan?

Bang, tahun depan awak bodek la boss lebih2 sikit. Biar dpt increament besau. Cakap kat boss, susu dah mahal. Kalau gaji tak naik camana kami nk tambah anak? Kang kalau kami tak tambah anak, nnt susutlah jumlah penduduk malaya nih. Kang kalau penduduk dah kurang, makin kuranglah org nk beli keta kontot kilang kita nih. Kita jugak yg rugi boss....

Boleh gitu??


.



0 Scribbles: