Pages

Friday, December 12, 2008

YAYAH YG SENTIASA MENYERAH

.

Si Yayah ni kucing betina kesayangan maksu Anor (my youngest sis) and my dad (sebab dia terer tangkap tikus!) Manjanya bukan main. Rela dipegang dan digomol, gerenti tangkap lentuk. Aisyah had so much fun with her compared to the other cats and kittens. Rumah mak Tok kat kampung ada banyakkkk sgt kucing. Tiap kali balik kampung, mesti ada kittens baru lahir - kebanyakannya kuar dari perut si Yayah. Hehehe.

Tiap kali nampak kucing, Aisyah akan menjerit dengan penuh teruja : TAM!!

Kenapa TAM? sebab kat umah atuk acan ni ada sekor kucing hitam yg diberi nama TAM. Hari2 Aisyah dengar kami panggil TAM. Maka, otak kecil dia membuat kesimpulan bahawa kucing adalah TAM. Hehe. Bukan saja kucing, ada sekali tu, dia nampak anjing pon di panggilnya TAM!

Biasanya saya cukup tak suka Aisyah sentuh kucing. Tapi kalini, sebab kat kampung punya pasal kan, makanya saya bagilah can sekali sekala kat dia. Anyway, so far Alhamdulillah Aisyah had never shown any signs of allergies towards furry animals.


Aisyah likes to play at this chair especially kalau kusyen seat nya tu kita angkat ke atas. Kejap dia baring, kejap dia panjat. Seronok saya tengok gelagat dia. Bila si Yayah pulak landing kat kerusi favourite dia tu, dia pon dtg sekali dan menyelit nk duduk sama-sama dgn Yayah atas kerusi tu. She will sit still as though tanak disturb si Yayah yg tgh tido. So sute!



Peganglah macamanapon, Yayah akan sentiasa menyerah! Tak melawan langsung. Makanya, menjadi-jadilah si Mencah kannnn...

.

0 Scribbles: