Pages

Sunday, January 11, 2009

ABANG SUKA...

.
Bini abang ni lagi suka tau! :P

Kekdahnya, ptg tadi (Hari Sabtu yer puan-puan) laki saya ajak bawak tali tape, pegi amik ukuran umah 'banglo' dan baca/sign dokumen bla..bla..bla... (kalau aku, mmg haku tak baca - main sain saja lorr) Apa kes bawak tali tape sendiri nih? Hahaha... layann!

Eh, haku pon tatau baper dimension dapur haku yg cinonet tuh. Floor plan nya hanya letak ukuran panjang x lebau keseluruhan umah semata. (Specific dimension ada dlm dokumen lain yg ada di tgn loyer) Payah la aku nk ambik quotation nk buat KC sbb aku tatau ukuran. Sentap hati i taww... bila salesman KC tanya soklan : Besar SANGAT ke dapur akak? Ko nih... kot ye pon, ambiklah hati aku sikit...

Eh, jap... apa yg laki aku suka sgt tu? (kejap saya, kejap aku... layan jerlah!) Bukan rumah... itu jatuh martabat ke lapan! Yang martabat pertama adalah : DEPAN TAMAN PERUMAHAN TU, SEBUAH KOLAM PANCING YANG BAPAK PUNYA LUAS SEDANG DALAM PROSES AKHIR PEMBINAAN.

Kekdahnya, kolam tu siap dulu sebelum kami anak beranak pindah masuk umah. Aku tak yah nk kaber2 la ekk... laki aku punyalah happy... macam menang rm 1 juta power root!



Masuk jer simpang, nampak kolam-kolam ni terkangkang luas. Ala2 menjerit kegedikan kejap bapak mencah, terus sengih sampai telinga. Untuk kepastian, siap dilaungnya kat cina yg tgh ngorek-ngorek tepi tu... kompomlah... kolam GP air masin ke hapah tah...rm30 utk 3 jam! (Eiiii... siap tanya berapa rate, waras ker ni bang?)



Haku zoom sikit. Tuuuu, umah yg betui2 depan kolam tu martabat dia tinggi banyak dari umah kami. Itu teres 2 tingkat super link apa jadah tah. Tadi sempat gak i cucuk jarum kat laki i. Bangg... alang2 u hambik umah deret depan nilah. Boleh baling mata kail dari dalam pagar jer. Dapat ikan, terus lempar kat umah, terus siang, terus goreng! Waras ke tak bini aku ni?



Dahlah, tutup citer kolam. Bukak balik citer umah semak samun nih!

Mr Alan bagi kami kunci spare, senang la korang nk kuar masuk umah bebila masa nk ambik ukuran ke hapa. Tak yah nk nyusahkan haku nk escort2 korang. Aku byk keje lain. (Gamaknya itu yg ada dlm paler otak dia :P)




Lalang tu mcm baru kena cantas (Aku rasa si Alan tu cantas bila laki aku talipon kata nk pi sain borang dan nk nengok umah) Kalau tak... mcm dah 5-6 tahun kena tinggal umah tu.





That's my man again. Alahai bang, awak berdiri sorang kat backyard tu dah penuh ruang. Kocik nya umah you beli bang... hehehe... bini abg beso tau...


Kesimpulannya :
Laki aku suka sbb dekat umah ada kolam pancing. Dan bini dia lapan kali lagi suka sbb InsyaAllah bulan April boleh jadik mem besau di umah sendiri! :P

Viva Makcik Rehan!






0 Scribbles: