Pages

Thursday, April 30, 2009

BORING YANG TERSANGAT


.
Sangat BORING harini. BORING sangat-sangat.

Ika [student] yang dah 3 minggu tak datang, tiba2 muncul. Pastu siap bagitau, saya tak boleh lamani cikgu, nk balik mengaji - padehal selamani takde kelas mengaji pon.

Pastu terpisat-pisat tanya camana nk buat latihan 3 minggu lepas. Sabau jerla. Sakit hati tengok dia malas2 nk klik mouse dan petik keyboard. Duduk pon menyenget-nyenget. Asyik mengeluh. Buat kerja mcm org kena paksa [padehal tadak sapa yg suruh dia mai belajar, ayah dia yg merayu-rayu nk suruh kami ajar jugak budak ni, sedangkan kami tak ambik budak sekolah rendah. Kami hanya ambik budak tingkatan 1 ke atas]

Terus kena sound dengan Cikgu Rehan : Ika, awak kalau malas nk buat, tak payah buat, tak payah datang!

Bila tanya, kenapa dh 3 minggu tak mai? dia kata : Mak suruh jaga adik sbb dia pi mesyuarat.

Kelas mak dia hari jumaat [esok], malas nk tanya mak dia. Dulu pernah tanya, kenapa anak akak selalu tak dtg kelas. Sama jer 2 beranak. Sorang kona kanan, sorang kona kiri. Lantak korang la labu-labi.

Ika dah berambus. Tak sempat panas kerusi, dah nk balik. Dipersilakan. Datang tak jemput, balik tak halau.

Alamak, i masih BORING ni. Camana ni? Sapa nk ajak i bergossip, silalah ym saya sekarang ekk...hehehe.




1 Scribbles:

Anonymous said...

soryy juzt nak bagi pandangann..
adik sebagai tenaga pengajarr..nk bagi ilmu kne ikhlas..ilmu skrgg dibayarr..x mcm dlu..sumenyer free.. n x sedap nk dengar keluhan adik terhadap anak muridd..sekiranyerr adik x derk kesabaran yang tinggi akak syorkan pilihlar kerjaya lain selain mengajarr..sbb duit yg kiter dpat adalah hasil keikhlasan kiter melakukan amal ibadatt..