Pages

Wednesday, May 6, 2009

KEPUTUSAN MUKTAMAD


.
Semalam dah setel dgn Vincent dan dah setel bayar deposit TNB. Harini maybe depa masukkan api. Lega. That means, Semail Golok dah boleh dtg check complaint dan Wan Indon dah leh datang pasang grill anytime this week.

Selepas pecah otak pikir itu ini, tambah tolak segala kos, Makcik Rehan dan Pakcik Sepol akhirnya mengambil keputusan utk hambik table top formica aka laminate aka hard board sahaja - untuk mengelakkan pertambahan kos [ukur baju di badan sendiri kekdahnya]

Ini facts and figures yg i dpt dari Vincent :
  • Granite = 14' x RM240 = RM3360 + delivery + installation = ????
  • Solid surface = 14' x RM160 = RM 2240 + delivery + installation = ????
  • Concrete = Approximate RM 2500
  • Formica = FOC lorr... coz it comes together in the package.
My current package price is : RM 3736 (for 14' kitchen cabinet and wall cabinet) with FOC Formica table top.

So, saya perlu tambahkan kos2 diatas kalau nk opt for table top material lain.

Contoh : RM3736 + RM2500 = RM6236 --> kalau nk concrete. Uwaaa...mahal! takmo..takmo...takmo....

Bak kata Pakcik Sepol : Setakat awak memasak 2 kali setahun, tak robohnya kabinet awak tu. Kijam taww..... Mana tau bang, semangat umah baru punya pasal..tah2 i jadik cam iron chef plak. Hehehe.

Tima kasih kepada pakar2 yang membantu memberi pendapat kpd saya - Mieja, Ira, Ija, Wyra dan lain-lain. 'Pendapatan' anda sgtlah dihargai. Hehehe.



Gambar ini hanya ilustrasi - kayu kc aku kaler dark nyatuh mcm nilah. Very the old pesen kan? Tapi...tapi...design kami tak lah mabeles mcm dlm gambar ni okeh! sangat2 tidak sama. Ini golongan urban punya style. Kami punya golongan marhaen punya design. Huhuhu....

Vincent tak bagi aku snap gambo showroom lorr....terpaksa guna khidmat Pakcik Google.






0 Scribbles: