Pages

Monday, June 22, 2009

AHMAD SHAWQEE BIN MOHAMMAD AZLAN


.
Tiba-tiba rindu kat budak jantan sorangni. Anak buah yang sulung. Anak abang. Tahun ni dah nk masuk 5 tahun umur dia. Tapi cakap pelat sesangat!




Okie dan Rafeq [adik dia] dah jauh. Ikut Abah depa keje kat Sabah. Masa family kami tadak budak kecik, sampai lebam kami adik-badik menyakat mamat pelat ni. Syiok!

Sehari sebelum dia pegi Sabah, kami berkumpul kat rumah Untie kat Klang. Aisyah tunjuk talent dok nyanyi lagu 'tinkel-tinkel litel tar' ..... Tiba-tiba terdengar sekonyong-konyong suara Okie....

Wallapekkk...! Wallapekk...! Wallapekk...! Kami datangggg.....!

Satu rumah terpegun. Terdiam. Semua pakat pandang Okie.
Semua tanya kat Ibu dia : Apa tu?

Ibu dia jawab : Wonderpet...! Wonderpet...! Kami datanggg...!

Satu rumah gelak guling sampai kuar air mata! Okie tersipu-sipu malu. Dia tanak kalah rupanya. Aisyah can sing, so does him! Wallapek pon wallapek la...

Sampai skang, kalau tiba2 rindu kat dia... kami call Abah dia suh pasang loud speaker, suh dia nyanyi lagu wallapek kuat-kuat.

Maktok dia [my mom] sampai demam-demam rindukan cucu pelat yang sorang ni... Hujung mingguni, keluarga besar saya akan berkumpul lagi - kalini di rumah kecik saya. Macam ada yang kurang sebab family abang takde. Yang paling terasa - sebab Okie tak ada.


Ibu dia kata, dia minat giler citer impak maksima!



The cousins!




0 Scribbles: