Pages

Monday, June 1, 2009

AISYAH DAN MAJALAH

.

Entry blog mencah agak tidak keruan 2,3 harini. Tunggang-langgang cerita yg mana dulu dan kemudian. Memang jadual harian saya sedikit hectic. Di pagi hari, saya terpaksa ke Tmn Bayu dulu utk hantar Aisyah ke skul, sebelum berpatah balik ke pejabat. Mujur cuti sekolah, traffic tak seteruk hari2 biasa.

Bagi yang musykil, kami belum lagi berpindah secara rasmi ke Tmn Bayu. Hanya singgah sekali sekala sebab grill belum pasang. [Fed-up giler dah saya menunggu Indon2 tu buat kerja] Katanya hari Sabtu hujung mingguni. Perabot pon belum sampai. BTW, lampu dan kipas dah dipasang. InsyaAllah hujung mingguni kami nk try bermalam di sana - berlapikkan toto jerlah nampaknya.

Anyway, ni ada sedikit cerita selingan. Masih lagi berkisar tentang rumah. Malam Ahad last week, kami pegi HSL Rawang. Nak survey peti ais. [Sebelum tu kami pergi Klinik Khatijah, scan baby dlm perut. I'll elaborate more about that in my next entry ya]

Lepas kepenatan berlari dan bermain dgn budak2 lain, Aisyah nampak kerusi meja rotan ni dan majalah cina. Dia request nak duduk dan baca buku. Start dari situ, dia boleh duduk diam sambil membelek majalah bahasa cina tu dgn penuh minat. Dan kami laki-bini dapat membelek brg dgn aman. Bila nak ajak balik pon dia buat tak endah dan cakap tanak! Amboi... rajin sgt la pulak baca buku...








p/s : Saya belum berkesempatan membalas komen2 anda, dan belum sempat membaca entry2 terbaru blog kawan2. Terima kasih kpd kawan2 bloggers yang sudi berkongsi rasa ya!

Sorry jugak untuk Ibu Pia dan Rayyan sebab tak dapat dtg ke majlis harijadi Pia minggu lepas. Keadaan dan situasi sangat tak mengizinkan. Semoga Hani Sofia menjadi anak yang solehah dan kakak yang baik kepada Rayyan. Maaf ya nor...




0 Scribbles: