Pages

Tuesday, July 7, 2009

BUKA PUASA DAY-2


Hujan lebat [infact, skang pon hujan tgh lebat lagi]. Sangat malas nk masak beria-ia [padehal masa kat dlm keta on the way balik keja, mcm2 mender dok plan nk masak. Biasalah, hangat2 taik kambing :P

Balik umah, Mencah lak asyik nk berkepit. Sebab dia takut guruh dan kilat. TV lak tak leh nk pasang [takut sambar kilat dong!]. So, kami mengeram dlm bilik sampai PS balik keja dlm kol 6.30 ptg. Pakai apron, start berkarate kat dapo [cewah...karate konon].


Hasilnya adalah ini sahaja. Hehe.


Dan dipadankan dgn air 'segera' ini

Bihun tu sebenarnya i dh rendam dari malam tadi. Kunun nk bangun masak utk sahur. Tetapi.... MR dah salah setting jam lorr... 4.55 pm! Aper kes....


Sementara mak dia bukak posa, budak ni buat operasi...

Bilik dia dah mcm kapal pirates of the carribean. Alphabet foam tu alamatnya aku kena sorok dulu. Biar dia cukup mumayyiz baru boleh kuarkan balik. Penat siot nk kemas!


0 Scribbles: