Pages

Wednesday, July 8, 2009

PROJEK GEDIK SANTAI : VERSI WARM-UP

.
Sila kagum... sila kagum... Berikan tepukan gemuruh!

Makcik Rehan dah pon melaksanakan projek mengada-ngada beliau :P Belum buat aiskrim pop lagi, tapi i warm-up buat dadih instant dulu. Cakap tak guna, tembak tak kena - tengok gambar eh!


Malas nk citer step by step cara nk buat. Very the kacang tanah! Directions dia ada kat belakang plastik. Sapa teringin nk buat, sila dapatkan di pasaraya-pasaraya terkemuka berhampiran anda :P



Phewww... nasib baik periuk paling besar yang MR ada ni mampu menampung dadih tu. Malas nk buat separuh2, i buat semua sekali. Jadi ka tak jadi ka... belakang kira. Hehehe...




Sediakan container. Cup colorful tu beli kat Ikea. 7 hengget utk 6 bijik. Sebelumni Aisyah buat main pondok-pondok jer cup tu.




Inilah dia acuan ais krim yang comel ittew. Tataula dadih ni boleh keras cam aiskrim ke tak kalau boh dlm freezer - try n error sambil2 warm-up lepaskan gian nk test drive mould baru :P




Ngam-ngam utk bekas2 comel ni. Biar sejuk dulu pastu boh la dlm fridge. Yang dlm acuan ais krim tu i sumbat dlm freezer. Esok siang MR buat entry baru pasal dadih ni dan kita tengoklah hasilnya yer.... Sila simpan gelak-ketawa anda dulu yerrr...

Masa i buat projek ni Mencah dah tido. Kalau dia ada ka.... habisla tunggang langgang dadih haku tu weii...

p/s : Stimix kat umah baru dah OK. And surprisingly, sangatlah laju! I likeee.... maybe sebab belum ramai pakai broadband kat sini kot. Harap2 kekal lama la prestasi yang marvellous ini.

Nota : patutnya entry ni kuar pagi tadi. Terperam lagi, kena flush baru kuar...


0 Scribbles: