Pages

Wednesday, August 5, 2009

BURUNG LELAYANG DAN NANGKA BUSUK


.
Kerana Burung layang2 ni lah.... haku jatuh terjelepuk mcm nangka busuk jatuh dari pokok!



Ambik masa seminit-dua gak la nk bangun, suspen betul takut terseliuh ker.. pendarahan kerr...


Al-kisahnya, Isnin kan MR cuti. So, PID ni berkunci selama 3 hari [Sabtu, Ahad dan Isnin]. Masuk keje hari Selasa i rasa cam nk pengsan tengok PID jadi camni. Sila refer gambar di bawah.



Siling menjongket. Taik burung lelayang berselepet kat atas sofa. Hazabbb....

Lalu, dgn terkocoh-kocoh, i pon taip surat utk hantar kat Unit Hartanah Ketua Pos Besar Selangor. Nak report la kekdahnya. Tak kan nk tunggu siling runtuh lak kan. Lepas taip, print, tunjuk kat PM. Lepas tu dgn tergopoh-gapah ala2 Joyah Sport, i bergegas kuar dari Pej Pos nak pegi beli envelope kat kedai Apek sebelah.

Rasanya mmg dah habih careful dah masa nk turun bendul depan Pej pos tu. Sekali tah mana datang angin lintang, bedebup i jatuh tersembam depan tu. Nasib baik bukan bontot atau perut yang terhempas dulu. Lutut okeh. Lebam la lutut ku dek nk menampung berat badan Makcik Rehan nih.

Mujur masa tu takde customer tgh Q kat kaunter pej pos. Kerani tu pon tanampak. Berderau gak darah takut tak leh bangun. Mampuih la PM [post master] yang kurus keding tu nk ngangkat MR yg berat seguni padi nih!

Balik umah, citer kat mak, mak suh pegi klinik cek takut apa2 jadi. Tapi i tak pi pon sbb rasa baby kat dlm takde apa2. Zalia kata sib baik ko tak berdarah ke hapa. Kalau tak, save lagi la ko beranak kalini... Hospital Kuala Kubu Bharu okeh! Hahahaha

Sampai harini lutut i ada rasa sikit2 sengal.....







0 Scribbles: