Pages

Wednesday, August 19, 2009

MASIH BELUM ADA MOTIF


.
Harini pon MR blur lagi. Takde bahan nk buat entry. Jomlah mengenang memori silam bersama Mencah dan Nenek Onah. Tengoklah.. bertuah punya menantu kan? Mak Mertua yg sakit lutut tu gigihla mandikan cucu... yg omaknya sedap2 plak jadi mamarazzi snap2 gambo. Padehal masani si Mencah dah 'keras' dah. Kepala pon dah tegak... Plak tu masani is weekend. Sah2 la aku tak keje kan. Bukan patutnya aku yg mandikan si Mencah ni ker? [soklan ni ditujukan kpd sapa ntah!]

Kang baby no 2 ni rasakan la MR. Hazab la ko nk buat semuanya sendiri. Dahla gatal2 nk berpatang di pangkuan suami [ceh, ayat tak boleh blah!]. Pandai2 ko la nk uruskan baby ko nanti. Dengan Mencah yg super active mcm powerfpuff girl tu dah satu hal...

Nenek Onah ada lagu khas tau sambil dia mandikan baby. i dah lupa camana lagutu. Tiap kali ada cucu baru lahir yg dia mandikan, barulah iramani berkumandang. Satu kampung boleh dengar dia nyanyi. Nanti jiran2 sebelah umah pakat mai terpa kat tepi pagar bila dengar Nenek Onah nyanyi.

Badak-badak, mintak badan!
Gajah-gajah, mintak kuat!

something like that la liriknya...


Photobucket



Photobucket
Si *botak* [Del, dah tukar] ni tak meragam masa mandi. Syok kot, air suam kan...



Photobucket
Dah siap sabun, bilas.. tiup lubang telinga kiri-kanan...



Photobucket
Syok nyer....



Photobucket
Taraaaaa! Dah siap...


Hazab tak hazab aku weh, dah org mandikan anak... baju pon org jugak pakaikan. [ko buat apa MR?] Menantu lindungan kaabah betoooiiii....







0 Scribbles: