Pages

Wednesday, August 12, 2009

SAYER AISYAH


.
Aisyah sekarang selalu kuarkan ayat-ayat skema. Membahasakan dirinya SAYA.

Dia nampak anak2 jiran sebelah main kat luar, dia jerit :
Hai kakak..... Sayer Aisyah!

Dia tunjuk kesan muntah kat bantal :
Sayer muntah!

Bercakap sorang-sorang :
Ni mak sayer, ni babah sayer...

Ada satu scene yg buatkan i betul2 terharu. Satu pagitu, masa tergopoh-gapah nk pegi umah nenek, MR suh dia masuk dlm keta dulu sementara i nk kunci grill. Tetiba tah camana, jari tembun i tersepit kat celah grill
(sikit jer pon, tak la sakit tara mana) Tapi i ala2 terjerit manja : Aduih!

Tiba-tiba terdengar suara si kecik kat belakang, sambil memegang kaki i :
Mama tak apa-apa?

Toleh belakang, rasa cam nk menangis terharu tengok dia dia tgh pandang kita dgn muka yg penuh kerisauan. Alololololo... bapak ko pon belum tentu concern cam gini sekali nakkk... [Pakcik Sepol, sila ambil perhatian okeh!]

Pastu bila dlm keter, kalau dia membuas nak kuar dari car seat, MR selalu cuba nk takut2kan dia... Eeeeiii..tengok tu...gelapnya kat luar tu...Mama takutlah... Aisyah dok diam2.... Mama takut....

Tau apa budak bertuah ni jawab :
Jangan risau mama..... sambil melintuk kat tgn kita [konon2 nk comfort kita, jgn takut tgok gelap kat luar tu]

Pastu, everytime kalau kita break keta agak mengejut, kitani konon sajerla nk check condition dia. Sajerla pegang badan dia takut tertomoih ke depan kan... Dia boleh ckp camni plak...
Sayer tak apa-apa mama.....

Inilah hasil didikan si Darby dlm My Friends Tigger and Pooh versi BM






0 Scribbles: