Pages

Wednesday, August 12, 2009

SEMALAM


.
Semalam I ambik EL. Hehehe...

Sangat heaven kami dua-beranak mengeram dlm rumah. Tengahari PS call, tanya kenapa tak hantar Mencah kat umah atuk [Atuk Acan call PS la tu... tanya kenapa cucu bertuah dia tak mai harini] Actually, PS pon tak tau yang i plan nk EL haritu. Bertuah punya bini.

Syok memang syok, tapi budakni terlampau syok sampai tak mau tido. Badan dia dah sihat, takde demam atau batuk dah. Cuma sekali sekala terbersin dan batuk2 kecil. So, sakanla memanjat, berjoget, memunggah bla... bla... bla...

Bila tanya kat dia : Jom pegi umah Atuk Nenek nak?
[yerr... dia sebut umah Atuk Nenek]

Tanakkkk... nak Mama!

Amboih, suka la ko ekk... Nak berkepit dgn mama jer semedang ekk.


Ini adalah salah satu cubaan nk menidurkan dia. Masa nilah pon dia nk main keta ferrari 2 hinggit dan helikopter plastik tu... Jenuh sungguh nk bagi dia 'pitam'. dari kol 12 cuba nk tidokan dia, last2 dekat kol 2 ptg i terjaga [mak dia yg pitam dulu] nampak dia dah terkelepek kat sebelah. Tertido 'mengkerekot' mcm udang kena goreng. Dan kamipon terus belayar dengan aman damai sampai pukul 4 ptg! Muehehehehe... berbaloi-baloi i rasuah dia dengan susu 2 botol tawww....

Pagini ala2 merengekla masa nk hantar pi umah nenek. Dia ingat nk berkepam mcm semalam lagi la kononnya. Manyak chantek nakkk.... Tunggula sampai mama beranak, kot2 mama dah tertutup pintu hati nk keje kat PID ni dah... [Apekah???]







0 Scribbles: