Pages

Friday, October 16, 2009

ELLYN TANYA...


.
Mana dapat itu Biktiah [ker fiktiah, ker miskiah? ntah...]

Nenek Onah tolong tanya2 kat indon2 yang keje datang pagi, balik petang di rumah-rumah besar kat Kampung Melayu Batu 16 ni [selingan : nama jer 'kampung', rumah kat sini mak datuk besau2 ngalahkan banglo - kecuali umah MIL aku hokay!] Depa ni ada koloni besar [dah mcm koloni lebah pulak kan] kat rumah flat di hujung kampung. Last week Nenek Onah tanya, rezeki haku... 2 hari lepas depa dtg 'menyerah' diri kat umah Nenek Onah. So, semalam tanpa membuang masa haku set appointment dgn bibik ni.

Betapa tingginya demand terhadap bibik indon skang ni... kalau aku tak hambik si fiktiah ni, jiran sebelah dan belakang umah nenek onah nak 'cop' dia! Dan depa-depa ni adalah sanggup nak bayar rm500 sebagaimana yg dia nak! Mujurlah.... depa nk ambik bibik utk anak-anak menantu depa yang duduk di luar Rawang. So, kat situlah advantage aku... si bibik ni kalau boleh enggak mahu jauh2 dari koloni dia. Hehehe. 2 minggu sekali dia nak balik comolot dgn puak2 dia kat umah flat tu. Actually mula2 dia nk mintak balik tiap2 minggu. Koser lah haku... [padehal sah2 tiap2 hujung minggu kami balik umah Nenek Onah kan..] saja haku dengki. Ingat dia jer buleh demand? aku pon nak demand jugakkk... aku kata kalau 2 minggu sekali bolehla saya hantar balik... kekekek.

Adakah haku menjawab soklan ko Ellyn? Ada apa2 lagi yang anda ingin tahu?

Eh, kang ada pulak org berbulu baca entry belog aku yg ala2 jakun dapat bibik ni weh! Berderet-deret entry pasal bibik Miskiah! Memang aku jakun weh... bukan aku excited nak riak bagai... sungguh taww. Aku jakun bab2 nak mengawal selia bibik sbb aku memang tak tahu nk gaya kot mana dgn dia ni. Sebab tu aku harap sgt tunjuk ajar korang2 semua. Ni aku belum sentuh lagi bab permit, medical check-up bagai kan... Haaa... akan dtg memang aku nk jugak bantuan korang dlm bab2 ni.

Korang nak tengok tak rupa Biktiah ni? Muehehehe....

Sian ko Bikkkk... jadi modal 16K belog aku!






0 Scribbles: