Pages

Friday, October 16, 2009

BIBIK : UPDATE SEMINIT


.
Mengantuk giler. Si bujang, mcm biasa... memalam mencelik tanak tido. Aisyah lak pagini bgn awal. Biasanya dia boleh lajak tido sampai kol 12 tgh.

Yerr.. I am officially berbibik. Semalam dah jumpa 4,6,8 tah baper mata... Haku, Nenek Onah, Atuk Acan, PS, Mencah, Asyraf semua pakat interview dia. Yang paling haku lega, PS finally agreed utk berbibik [still on test drive basis].

When i first handed Asyraf to her, tetiba aku tengok dia tertunduk dan menangis teresak-esak. 'Saya ingat anak saya...' sob... sob... Owh... drama swasta kejap.

Namanya Fiktiah, ker Bizkiah [mcm Bizkizz plak] aku pon tak hengat. Hehehe. Kami panggil bibik jer. Si Aisyah dan Asyraf aku bahasakan Adik dan Kakak, senang aku nak bagi arahan suruh buat apa2. Umurnya 26. Orang Madura-Jawa. Sudah kawin, anak sorang umo setahun. Tu pasal dia syahdu syahdan bila nengok si Adik. Gaji? 450.

Paling aku lega, she knows how to bathe the baby. Senyap sunyi si Asyraf dimandikan ala2 layanan SPA oleh si bibik. Siap diurut-urut. Kalau dgn aku, melalak tak hengat okeh. Si Aisyah ni pon, biasanya punya liat nk mandi. Tup-tup pagini elok jer menyerah diri nak mandi pukul 8 pagi! Harapnya, biarlah panas sampai ke petang kan?

Ni Bibik tgh mengemop. Pepagi buta tadi dia dah menyapu. Hehehe... biasanya pepagini, aku yang tertonggeng2 menyapu, mengemas, sidai kain bagai. Dan Asyraf pulak tgh sedap membuta setelah puas dia mendera aku malam tadi. Pagini aku dengan lazatnya sedang bertenet. Hihihihi... kelazatan yang diperolehi dengan membayar rm450 sebulan. Wohohohoh...

Sikit demi sikit aku bagi arahan itu ini kat dia. Kang aku bagi sekaligus, jem plak paler otak dia nk ingat semua kan. 1st thing 1st. Priority buat masa ini is the kids.

Terpaksala kami laki-bini bekerja keras mencari nafkah demi nak menyara si bibik dan anak-anak. Cewah... terharu tak? terharu tak? Kalau terharu, klik la Nuffnang aku 18 kali sehari. Pastu orderla brooch banyak2 dari Bizkizz. Muahahahaha....

Til then, i want to qada' tidooooo. Heheheh!

p/s : Zel, kalau kompom nak dtg, nnt jgn lupa sms aku dulu ekk....





0 Scribbles: