Pages

Thursday, October 29, 2009

SAKIT GUSI



.
Mlm tadi sakit gigi. Sat tadi dah pi cabut. Eh, makin canggih teknoloi gigi [apekah?] sekarang. Cabut gigi sekarang dah tak sakit dan horror macam zaman sekolah dulu. Ingat lagi masa 1st time cabut gigi geraham, sampai bergegar-gegar kerusi yang Makcik duduk punya sakan doktor dan misi-misi punya dok honggak kepala aku nak cabut gigi tu.

Tadi Makcik dah jadi mcm budak-budak balik. Gerun giler. Sib baik doktor tu pakai face mask, kalau tak sure Makcik boleh nampak jelas doktor tu tersengih-sengih tengok gelagat Makcik yang gabra nak cabut gigi. Siap tanya pasal urat saraf, mata, otak, hidung bagai!

Sedar-sedar dah kena inject. Sedar-sedar dah kebas. Sedar-sedar dah cabut.

Sedar-sedar dah ada kat depan laptop kat umah!

Dan tadi dah makan ubat tahan sakit [walaupon tak rasa sakit] Tapi sebelum sakit tu datang, baik Makcik telan ubat siap-siap. Karang, hilang sakit gigi... sakit gusi lak yang datang.

Doktor suruh berehat :P
Selamat Malam [eh, malam?] Makcik nak masuk tido [berehat]
Nanti kalau rajin Makcik snap gambar gigi bungsu buruk hitam berkarat tu.
Sila jgn baca entry tersebut sambil makan.

Daaa!



0 Scribbles: