Pages

Monday, November 2, 2009

MISTERI TENGAH MALAM DAH TERJAWAB






Ini bukan episod keliwon okeh!

Ini pasal Asyraf. Saban malam, susah sgt nak bagi dia tido.
Menyusu macam tak puas. Takmau terletak.
Since last few days asyik merengek-rengek.
Menjelang pagi [pukul 1-2 pagi] baru dia tido lena.
Haritu ingatkan dia kembung [sebab lama tak berak].

Malam tadi dia buat lagi. Nak berpegang, beriba semedang.

Pakcik Sepol bagi suggestion : Pi la buat susu kat dia. Abang rasa dia lapar ni.

Mula2 Makcik malas nk layan [konon2 nak elak bagi FM kat anak].
Sudahnya pinggangku lenguh dok menyusu kiri, kanan, kiri, kanan lagi dan lagi...
akhirnya Makcik hanyun bontot lebau pegi dapo, bancuh FM 3 oz.

Wallaweyyy... macam seharian tak makan si Asyraf punya gelojoh mengisap botol.
Lepas jer isap susu botol, terus pejam mata tido lena.
Dan kami dapat tido dengan aman damai.

Susu makin menyusut kah?
Aiiii... 99HTN baru masuk hari ke-2, tak kan dah kering kotttt...
Atau mungkin Makcik tak sepatutnya mengepam di malam hari.
Sebab biasanya dlm pukul 9-10 tu, Makcik akan mengepam dalam 2 oz.
Adakah sebab mengepam 2 oz tu, terus takde susu di tengah malam? Apekah?

Solusi jangka pendek yang Makcik boleh fikir adalah, standby EBM dalam 2-3oz untuk di bottle feeding kepada Asyraf di tengah malam. Maybe kalau direct feeding dia tak puas sebab susu tak laju [plus, ramai orang kata nip*le Makcik pendek menyebabkan baby payah nak menyusu]

Dah 2 hari tak dapat buat stok EBM sebab weekends baruni melepap kat umah Nenek Onah. Tak plan pon nak tido sana, Pakcik korang kalau dah terbau ketiak mak dia memang terus melekat. Hehehehe...



Gambar selingan Baby Asyraf malam tadi, lepas dapat susu botol terus terlena atas sofa.




0 Scribbles: