Pages

Monday, November 30, 2009

RAYA KETIGA : UMAH NENEK LAGI

.

Kalau kawan baik Makcik masa kat skolah, Aisyah Hani ada sessi menjeruk rasa dgn Cik Besah [her MIL] Makcik pulak Alhamdulillah... penerimaan Nenek Onah dan Atuk Acan terhadap kami anak beranak adalah sangat baik. Seminggu sampai berapa kali tah kami balik menempek umah depa. Dah balik sana, kompom isi perut siap-siap. Hihihi. Gambar Mencah main beskal reput ni dirakam semalam. Makcik bagi kamera kat sepupu-sepupu dia ni, suh depa posing sukahati. Macam-macam gambar la depa dok snap-snap. Ada yang clean & clear, ada yang kelabu asap mcm halimunan dan ada gak yang gegar mcm kena Parkinson. Makcik pick randomly jerlah utk ditepek kat sini.



Ni gadis dalam gambarni adalah cucu pompuan yang paling tua dlm keluarga Atuk Acan. Baru form 2. Sangat suka bergaya. Lawa budaknya. Bercita-cita nak jadi artis dan kawin dgn orang kaya. Anak tunggal pompuan dlm keluarga, so, dia dikawal ketat oleh Papa dan 2 orang abang di atasnya. Nina namanya. Nama penuh tak hengat. Panjang berjela. Nina or Mamai [abang dia], if you both happens to read this blog, Makcik Rehan nak ucap tima kasih sebab korang rajin tolong jagakan Mencah masa kat umah Nenek. Makanya, Makcik Rehan dapat melantak dengan aman.

FYI, anak-anak buah PS memang panggil Makcik Rehan kat makcik. Dan depa sangat takut sama makcik sebab makcik adalah sangat garang! Hehehehe.




0 Scribbles: