Pages

Friday, December 25, 2009

JUMPA NIEZA, JUMPA MIEZA, JUMPA ALLISYA, JUMPA MAK YAH




Hambek.
Tajuk ajer dah panjang sedepa.
So, entry ni pon kira panjang gakla.

Dari Rawang, Makcik ke Kota Damansara, hangkut Nieza.
Dari KD, kami saling sesat dan menyesatkan... nak cari rumah Mieza.
Dah beranak-pinak ni, memasing ada short term memory disease [bahasa kasarnya - hilang ingatan]
Padehal dah 2,3 kali gak dok terjah area-area sana.
Yang syok sekali, ada orang hilang ingatan yang tepon dia ada GPS.
[tu baru anak dua Niezaaaaaa... kalau anak lima?]


Mieza dan Nieza. Badan memasing hanya separuh [atau sesuku] dari Makcik.
tapi....
tapi....
dan tapi lagi....
 .
.
.
.
.
.
.
.
 .
 .

Hasil tenusu dia adalah SEPETI.


Singgah Tmn Equine ambik Mieza dan anak dia Allisya.
Langsung berdesup ke Dengkil,
Serah diri kat Mak Yah.
Uwaaaaaa...... giler power Mak Yah punya skill mengurut weh.
Inilah pertama kali dlm hidup, bila org mengurut, aku dok berdoa dlm hati
cepatla habihhh... cepatla habihhh...

Selalu tu, kalau pegi ngurut dgn oang lain,
kelazatan urutan yg ala-ala manja buat aku nak terlelap.
Dok berdoa dalam hati... lambatla abih... lambatla abih....
[masa ngurut pas banak Asyraf aritu, PS kata aku siap tido berdengkur masa Makcik tu ngurut]

Dengan Mak Yah, totally different experience.

Gaya sentuhan Mak Yah nampak lembut dari luar tapi menusuk sampai ke tulang sum-sum!
Sambil ngurut, sambil selawat, sambil baca 3 Qul,
sambil gurau2, sambil bagi nasihat, sambil bagi petua, sambil segala sambil.
Syok sgt berdamping dgn Mak Yah ni, lembut sgt dia bercakap.

Si Mieza mengekek-ngekek gelak tengok aku mengaduh masa kena urut.
Serius weh... sakit woo.. tambah lak masa dia nak urut part nak mlancarkan air susu tu.
Umang aiii... keluar peluh jantan aku tau!

Kesian Mak Yah, mesti separuh tenaga batin dia melayang
sebab ngurut Makcik Rehan yang tebal lemak dan daging ni.
Huhuhuhu...



Lepas abis ngurut, kami bergedik santai kat belakang umah Mak Yah kejap.
Mak Yah jamu kami dgn rambutan fresh from tree.
Kesian haku nengok Mak Yah beria-ia dok jolok buah rambutan nak jamu kami.
Udah-udah la Mak Yahhh... kang saya pulak yang kena ngurut Mak Yah pasni.
Kalau saya ngurut, kang saya balas dendam lak kat Mak Yah!
Kakakakakaka...



Allisya, Mieza dan Mak Yah.
Amboi Miejaaaaa bajet gedik la tu ekk?
Isk... selim benar kamuni Mieja....



Hambek ko!
Sekali Makcik Rehan ko enterprem daaaa...

Masa nak balik, Mak Yah bekalkan kami dgn buah rambutan dan nangka.
Baiknya Mak Yahhhh...
Pertama kali jumpa dah rasa macam mak sendiri.

Dari umah Mak Yah, kami balik ke Tmn Equine.
Lepak umah Mieja, main pam-pam :P


Ni hasil tenusu Makcik Rehan dan Nieza menggunakan Medela PISA.
Hat kiri tu MR punya. Takat bontot botol jer. Tu pon carry forward dari Avent si Nieza.
Pakai PISA ni memang susu Makcik tak kuar langsung. Sedey hokay...
Nieza punya hasil Subhanallah....




Besau umah Mieja.
Saja Makcik snap, nak tunjuk kat Pakcik.
Konsep umah kami sama dah... town house.
Tapi size punya jauh beza!




Luas kan? Iskk... ni yang nak suruh laki aku apply keje Shell gak nih!




Motif ambik gambar peti ais?
Sukati haku lerrr... belog haku!
Eh, agak brutal di situ :P




Jangan cakap banyak!
Tatap jerla gambar Makcik kesayangan korang ni.




Yangni pun. Sila jgn cakap apa2.
Aku tau apa hangpa nak cakap. Sadap you!
Pandai Allisya tangkap gambar kan Mieja kann [tetiba tukar topik!]

Kesimpulannya :
Mak Yah urut best!
Umah Mieja best!
Avent IQ UNO best!
Puding cocktail Mieja best!
Jumpa-jumpaan cam gini memangggg best!

Sekalung penghargaan kepada Nieza dan Mieza sebab sudi temankan Makcik merendek.
Jugak atas tunjuk ajar dan tips-tips yang dikongsikan.
Kalaupon aku gagal kali ini, harap-harap yang nombor 3 nanti aku berjaya beli freezer mcm korang.
Ewah-ewah, tetiba jer sebut nombor 3. Habih trauma dah ke Rehan?

Sekian, Makcik memang gemuk!
Uwaaaaaa....


.


1 Scribbles:

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.