Pages

Thursday, December 3, 2009

KONTROVERSI KELIK-KELIK : MESTI BACA





Cewahhh...siap tulis mesti baca.
Alah, kalau belog kau tak best Rehan oii...
ko letak tajuk amaran ke tali gantung pon org tak baca
[berbunyi sindiran di situ :P]

Harini Makcik kepochi tentang 2 kisah kontroversi di alam maya.
Satu kat sana, satu kat sinun [tak yah kelik... haku tak letak link pon. Saja bagi special effect].
Yang kat sana tu, buat makcik panas montot la jugak.
Kah kah kah kah kah [tiba2 ketawa walaupon tak ada jenaka]
Hanya Nieza dan Oli yang tau.  
Del tak online, kalau dia online mesti dia pon gelakkan aku!

OK, yang kat sinun pon boleh tahan panas jugak. Buat Makcik terfikir...


Tak sangka ada org yang begitu marah sekali bila ada orang main kelik-kelik.
Seolah-olah [periuk nasik] mereka begitu 'terancam' dgn aktiviti mengkelik ini.
Apa bernarkah aktiviti mengkelik telah menyebabkan ada orang yang miss soru?


Pikir-pikir balik, kot celah mana yang depa2 ni rasa terancam ekk.
Pikir-pikir balik, kalaulah mendani 'haram' dan menyalahi Terms n Conditions
[ada sapa2 yg terlalu senang yg nak baca TnC yang berjela-jela itu?],
awal2 lagi Nuff*ang dah cantas geng kelik-kelik nih.
Tak perlu tunggu sejauh ini. Ataupon at least hantar surat amaran kat mereka.
Atau announce kat dashboard bahawa itu adalah salah.

Ptg tadi tatkala berdating dgn Puan Zel [salah sorang kroni kuat geng kelik :P]
kami telah mencapai kata putus berikut:
  • Tak suka kelik, jangan kelik!
  • Tak suka baca, jgn baca!
  • Nak muntah, lari pi toilet lorrr...
Pikir-pikir balik [berapa byk punya pikir nih?]
buat apa Nuff*ang melancarkan program CTR [click thru ratio] kalau kita tak kelik2?
Dah sohih2 tujuannya adalah supaya semua umat manusia pakat mengkelik kan?
Sebab depa tau, kalau tak bagi imbuhan mcm ni,
ada ker orang yang terlalu senang yang saja-saja nak pi kelik iklan org?
[buat hang computer jer!]
Sapa setuju, sila angkat mouse tinggi-tinggi!

Sebelum depa lancarkan program tu, sah-sah la depa dah pikir awal2
kebarangkalian yang akan wujud akibat dari melancarkan program tersebut kannn...
[in other words, all this has been predicted!]

Last but not least, Puan Zel kata... depa dah tanya kat Nuff*ang,
apakah salah mengkelik?

Apa kata Nuff*ang??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

JUST DO YOUR CLICK!
[sapa nak tahu rasional utk jawapan ini,
sila kelik iklan Makck 18 kali. Nanti baru Makcik cerita :P]

Muahahahahahahaha.....

p/s : Kalau tetiba belogni dah takde iklan,
tu maknanya Makcik dah kena cantas kerana melanggar T&C.
Padan muka haku, berani-berani buat entry panas. Keh keh keh keh....






0 Scribbles: