Pages

Thursday, January 21, 2010

DDMR : SIAKAP PEDAS

.

Rasa mcm dah lama tak 'riak' tunjuk hasil masakan yg hazab kann...
Actually Makcik masaaakkk, bukan tak masak.
Tapi dok ulang masak benda yg sama jer kan... buring ahh..

Ni lain dari yg lain sikit. Sikit jer.


Belen siakap yg buat steam haritu,
semalam di goreng garing dan disambalkan.

Puas hati Makcik tengok Pakcik korang bersungguh-sungguh menghadap ikan ni semalam
[nak bagi hint SEDAP la tu... kununnn]

Tips dari Kak Ina Pos :
Bahagian ekor elok dibuat masakan bergoreng - rangup dan senang nk ratah.
Bahagian kepala elok buat steam atau gulai [masakan berkuah],
so that boleh ratah isi kat kepala ikan tu.

Betul Kak Ina... saya setuju.

Ehemm... ada lagi 2 ekor siakap dlm ice box
[hasil pancingan hari isnin haritu]
Sapa nak rasa siakap, mari datang Bayu.




0 Scribbles: