Pages

Wednesday, January 6, 2010

MAIN PASIAQ KAT BATU FERINGGI




Perut dah lapaq
[Haku memang semedang lapaq]

Ikut ja la kata drebar.
Mula-mula kata nak pi Tmn Rama-rama.
Habih pusin satu pulau, depan pulau, balik pulau segala mak nenek pulau
Jgn kan tmn rama-rama, signbod pon haku tak nampak.
pakcik hang punya angkara la nih.

Dah nampak Pantai, nampak gerai...Singgah la makan.
Mcm biasa, jgn harap aku nak tangkap gambar makanan kan.
Tak sedap sgt, tapi sebab syok dibuai angin laut kann...
yang tak berapa sedap pon jadi sedap.

Masa kami makan, Aisyah dah menggedik tak sabaq-sabaq nk turun laut.

Mama... saya berak. Nak mandi [basuh] kat sana... [sambil dok tunjuk pantai]
Padahai mana ada dia berak!
Selalu tu, punya jenuh nak ajak dia basuh berak.
Sanggup tu tahan bontot belemoih demi nak hadap TV.
Tu semua akai dia nak pi mandi laut.


Lepas mkn, bawak la budak ni pi salin uniform.
Habih satu gerai tu dok perati kat anak aku.
Jakun ngalahkan Minah Saleh!
Sebab tempat tu bukan ada orang beria-ia pakai swim suit lagu ni nak mandi.
Semua pakat main kat gigi ayaq ja.
Kami dah terlepas area yang ramai-ramai orang mandi dan picnic
sebab Pakcik hang dok sibuk cari sigboard Tmn Rama-rama!

 


Excited sungguh-sungguh dia ni.
Bukan excited nak lari pi ke laut nun.
Dia dok menjakun main pasiaq!



Jenuhla Pakcik hang heret dia pi ke laut nun. 

Cewah, Makcik hang dah gaya papparazzi yg skodeng artis Hollywood lak kan? Nilah dia konon-konon celebrity nya.



 Sampai ke sudah dia tak mau mandi laut.
Duduk melepap main pasiaq sampai ke sudah.
Kalau takat nk main pasiaq ni nak oiii...
baik hang main pasiaq Atuk Acan depan umah ja!
Bila kita tanya, awat tak mau mandi laut?
Saya takuuutttt....

  Kamu nk buat apa ni?
Saya nak buat castle mama....



  
  Muka bengang sbb asyik kena suruh buat peace dan pandang kamera!






 Dalam gambaq nampak mcm mendung kannn...
hakikatnya, panaih sungguh!






Sementara kak dia dok seghonok main pasiaq,
Budak superman ni...

 Melalak serba tak kena.
Sumbat masuk dalam pouch, terus lena!

Dan-dan tu Pakcik hang heret Mencah bawak pi mandi.
 
Next, kita benti solat kat Masjid tatau apa nama.
Masjid baru kata Pakcik hang.

Satgi sambung, nak pi kencin!




0 Scribbles: