Pages

Thursday, January 28, 2010

TESCO RAWANG : RM1.48 ON THE SHELF, BUT...

.

But 1st, nk tempek herbs that i bought for Isra dan Kak Mah.
Gonna meet them today.


Sesiapa yang berminat, sila cari di kedai yang menjual barang-barang bakery. Gerenti ada.
Kalau tak jumpa dan nak mintak Makcik belikan, tarak hal... let me know.
Tadak extra caj apa2... tp kena bayar postage charges lah.

OK, secondly...
Semalam lepas belikan herbs ni, MR berdesup ke Tesco Rawang.
Nak beli some cooking and baking needs for this coming weekend punya project.
Hehehe.. tunggulah nanti kalau ada hasil ekk...

Dekat shelf, colourings ni harganya RM1.48 per bottle - all colours.
Bila bayar, teeetttt... mcm2 harga kuar
1.70, 1.95, 1.69, 1.75 bla... bla... bla...



True, tak banyak pon bezanya.. total semua dalam singgit lebih saja.
Tapi, sebab Makcik terlalu senang
makcik menempek jugak kat kaunter CS depa.
Hehehehe... again, i was refunded.




Ni kali ketiga tau Makcik kena.
1st masa beli susu DL 123, short 7 hengget lebih...
2nd masa nak beli cadar Mencah [yg ni makcik x cite dlm belog lagi]
dahla bayar dgn CC, price dekat shelf 29.90,
bila bayar jadi 59.90!
[as usual, depa refund balik by cash]
3rd time dgn colourings semalam.

So kawan-kawan,
sila kelebek resit pembelian anda selepas membuat pembayaran.
Especially kalau kat Giant yang memang terkenal dgn
lain harga dalam katalog, lain harga kat rak dan lain harga bila punch.
Teetttttt.... mampuih aku kena maki dgn penshopping tegar Giant!
Kak Eynda.... jgn marah tawww... heheheh



2 Scribbles:

niena said...

betul kak rehan...dulu kite jd cashier giant..slalu kena marah..sbb harga tak sama...kesian kite...!!!

reitak said...

kak, mmg betul la, I dah kena 3 kali kat tesco gak...mmg kena cek...

kacang RM2.xx bleh jadi RM25.xx