Pages

Tuesday, February 9, 2010

INI SEMUA ADALAH KEHENDAK SEMATA-MATA. SILA JGN TAKE SERIOUS.

.

Bosan okeh!
[tapi best, sebab petangni Makcik takde student.

Oleh sebab internet dihujung jari kannn...
dan PC pon semuanya dalam keadan tip-top
[baru lepas servis okeh]
Sangat syiok lompat dari satu PC ke satu PC
dan melayari internet tanpa tujuan.


Ibu-ibu yang anaknya memakai CD,
jom join Makcik berangan memakainkan anak-anak kita dgn CD comel ini.
Beli lagi? Oh tidak.... sudah ada 14 pcs [buat masa ini]
Sudah lebih dari cukup [buat masa ini]



Makcik baru beli botol Avent 9oz 3 bijik.
Tapi.... bukan yg BPA Free.
[hat yg bukan BPA Free adalah murah sikit okeh]
Botol baru yang BPA free ni sungguh eksklusif rupa fizikalnya kan?
Ada biasan gold color dekat outlining dia.

Tujuan beli botol Avent,
sebab moncongnya luas dan botolnya clean and clear
Senang nampak kalau ada kerak susu.
[senang Makcik nak monitor tahap kebersihan Kiptiyah mencuci botol]

Lagi satu sebab beli botol besar [yang dok ada utk Asyraf hanya dgn kapasiti 4oz]
sebab ini budak semakin kuat menyusu.
Satu malam adalah sampai 3 kali kena bgn bancuh susu okeh!
So, lepasni kita bancuh extra... simpan dlm warmer
[tak yah dah bgn byk kali diwaktu mlm... yeayy!]




Sedikit hari lagi Asyraf dah boleh disumbat kedalam bumbo seat.
Beli lagi? Oh tidak... kakak dia punya dulu masih elok [tak la elok sgt, sekenhen marr] dan buleh guna lagi.
Retail price bumbo seat ni sekarang dalam RM179-RM199 bukan?
Sila percaya, kami beli bumbo utk Aisyah dulu dengan harga RM30 sahaja.
Torn a bit, but function-wised - perfect!



Sungguh berteknologi tinggi walker di atas ini bukan?
Beli yang begini? kompom kena tumbukan padu maut dgn Pakcik korang.







Comel giler baby quilt ni!
Jahit sendiri???
*pitam*


Sekian, harap maklum.





3 Scribbles:

Rozy said...

makcik rehan,

jangan beli cd babyland tu!!! nanti makcik kiciwa macam rozy ... PUL dia tidak berkualiti mudah delaminate..rozy ada semua print tu...lani tersadai tidak berguna..huuhuhuhuh

MAKCIK REHAN said...

Sib baik Rozy habaq... dan nasib baik jugak MR tak terbeli CD cap babyland nih...

Elyn said...

semua ko tepek tu mmg aku teringin nk beli... lelagi CD. tapi en laki tak approved kan, takut bini asik duk basuh kain je ekekekk. alasan tak masuk akal.

pehtu aku usha gak bttl avent tu, mahai la. last2 beli hok tak free BPA hehehe.

walker tu canggih tul.... seb baik wafiq dh reti jln so takde alasan la nak beli!!