Pages

Saturday, February 27, 2010

KERASTANGAN : REPAIR LANGSIR MELERET & DIY LANGSIR DAPUR

.

Iyaaa.... tuan2 dan puan2....
Masih lagi dalam mood jarum dan benang,
Sampai bergaduh laki-bini suh jagakan anak sebab mak budak tiba-tiba kena sindrom jarum.
Sampai tgh malam buta pon dok tekan pedal mesin jahit.
Pakcik korang kalau dah dapat bantal bukan peduli anak nk melalak ker apa..
Padehal dia yang dok bising suh cepat alter langsir meleret 
dan buat langsir tingkap dapo yang dah telanjang sekian lama.
[jgn marah bang, i lebiu...]


Kali ini... MR kasi trim off day curtain yang selamani panjang berjela, meleret-leret...
[selalu tersepit celah sliding door dan hitam belacan jadinya]

See... cantik tak cantik belakang kira.
Janji dah tak serabut mcm sebelumni. Nk bukak sliding door pon payah asyik tersekat kena kain.



Makcik memang suka patchwork. Again, cantik tak cantik belakang kira. 
Korang tak yah kelebek zoom dekat2, nanti nampak mcm2 kecacatan pada teknik jahitan. 
Ala-ala menampal kain buruk jer kekdahnya... patchwork konon....




 Dah tak segan-segan lagi dgn umah belakang sbb selamani tingkap dapo kami see-through....




But anyway, rasanya nk kena tambah tali pengikat kat anak panah kunin tu kan...
Barulah nampak kemas sikit kan... Tapiiii...
memandangkan langsir tak semenggahni dah pon dipasang,
entah bila tahun pulak makcik korang nak tambah tali tu pon...
Malasnyerrrr haku!


Toksah puji2 la weyyy.... kalau hangpa tengok real, 
kompom rasa nak gelak sorang-sorang dlm jamban.

Kerastangan Makcik ni, anak makcik si Mencah jer yang support 100%.
Siap tolong pegang bangku masa mak dia nk panjat pasang langsir-langsir ni.

Hati-hati mama.... saya pegam awak mama...

Huhuhuhu.... lagi sekali, mujur ada anak sendiri...

*pegam = pegang

oppss... lupa nk habaq, tuto langsir patchwork ni ambik dari craft gossip (blog yg mengkompilasikan mcm2 tuto jahitan dari seluruh dunia) tapi dia punya cun giler...
aku punya??? sendri mau ingatla Rehannn...


 .

3 Scribbles:

adha said...

ok la tu wei.. dr aku ni tak tau apa2 pasal jahit menjahit...


*** suka tgok beg mencah.. kiut..

Elyn said...

aku kene berguru ngan ko ni sebab teknik lurusan aku ala2 pengkau hahahah

nini said...

wow....kite pon teringinnak jahit menjahit nih