Pages

Wednesday, March 10, 2010

DARI RAWANG KE CHERATING

.

Baiklah. 
Masa utk tadah mata melayan cerita Makcik di Pahang.
Bukan kali pertama, tapi bukan jugak selalu pegi sana.
Dulu penah pegi Kuantan sebab Niessa [kawan satu sekolah pondok kat UKM] kawin.
Dulu jugak pernah pegi Pulau Tioman,
yang mana kalau ikut ilmu geografi peringkat PMR,
Tioman jatuh dlm Negeri Pahang, bukan?


Bangun awal giler sebab nk masak Bihun Goreng Cap Bintang
yang memang famous seantero alam maya kan
[hakikatnya, aku tau masak itu jer]

Sebungkus, dibahagi 5 bekas.
PS request nak 2 bekas sebab nak eksyen dgn kawan-kawan opis..
Hey.. tengok... bini gua masak okeh!

Satu bekas utk Nenek Onah
Hey.. anak-anak sama Bibik kena pos kat umah Mak Mertua...
Tak kan pos tgn kosong kan?

2 bekas lagi utk Makcik dan Zalia
bekal sepanjang jalan kekdahnya.
Tapi, aku punya... belum sampai Genting Sempah dah licin!
Zalia punya, mkn sikit saja.... sbb dia kena drive kan
Sampai hotel, masuk tong sampah terus..
sebab rupa-rupanya lunch provided
Of cos, kalahla bihun cap bintang Makcik kan...


Habihla penyek kusyen tu kena henyak.

Alamak... kena submit borang soal selidik pulok.
Sambung kendian ehh.... 
Kena utamakan kerja-kerja di PID ni dulu
[kunun-kunun-kunun]




0 Scribbles: