Pages

Wednesday, January 30, 2008

SEPAGI DI KALUMPANG

When : Last week, Sunday, 27 Jan 08.
Where at : KALUMPANG. Kat ner tu? Lepas KKB before Tg Malim.
Precise : Dekat umah Zell - Kg Gumut. Lombong belakang umah mak Zell.
For what : Fishing!! (Mama tak ske...but Babah ske...)
Hosted by : Hehehe...Puan Norlia and her anak menantu and cucu.
Para pemancing : Babah, Izman, Angah, Puan Norlia, kawan Puan Norlia.
Pengadil : Mama and Untie Zell. Hehehe...
Tukang kutip ikan : Sara, Yayep and Aisyah.


Picture courtesy of Zell.

Sara yang terrrrsangat becok! hehehe...tu belum dengar dia nangis. Aisyah kenapa sampai jelir2 lidah tu nak? Syok sgt ker dpt ikut babah pegi mancing? Dah la tak mandi pagi..hehe. Yayep mcm biasa...muker selamba cool. Namun air liur tetap meleleh. hehe...



Anak mama yang tak mandi. Tapi mama mandi tawww.....



Alahai suamiku.... besaunyer ikan!! hehehe....


Para pengadil dan tukang kutip ikan hanya bertahan untuk suku masa yg pertama. Lepas tu kami semua balik umah Zell "memancing" depan TV. Keh keh keh....

Balik dari Kalumpang about 2.30 pm. Babah yg dah kelaparan, ajak mkn nasi ayam kat depan trafik light Sg. Choh. Very the famous nasik ayam kat situ. Tak taw lah apa yg sedap sgt. For me..rasanya penah mkn nasik ayam yg lagi sedap dr situ. Tapi tiap2 hari hubby said, kedai tu mmg penuh esp. dgn budak2 perodua. Kantoi lagi diet ku!

Balik jer umah..terus kepenatan. Malam tu, Aisyah plak asyik terjaga malam. Tak leh tido..babah kata, penangan lombong Kalumpang la nih.. hehe. Hmmm..rasanya after this mama dh malas nk follow babah pegi mancing. At least, until Aisyah dah boleh jalan. Penat betul nk jaga dia kat tgh hutan tu. Coz she cant walk yet, so asek nk crawl atas tanah. Habis kotor baju, seluar semua. Pastu, worried jugak kalau dia kutip mender2 kotor atas tanah, suap dlm mulut. Tu memang favourite dia tu!

Anyway, thanks very the very much to Zell and her family for hosting this weekend event!


0 Scribbles: