Pages

Sunday, April 13, 2008

Photos and more photos of buffday party...

I know ramai yg tertunggu2 gambar buffday Mencah yg tak seberapa nih. So, I try upload sikit2 dulu ekk. Malas nk upload satu2, so I use the picasa slideshow with the enlarged frame. Hik hik hik..punya lah besar frame sampai terkeluar dr margin! Senang korang nk tengok 'kebesaran' Mama Mencah..hehe...Some of the photos were captioned and some are not (sebab dh malas..hehe) So, to view caption, place your cursor at the callout - below, left side of the slideshow frame.

Until now rumah blom habis kemas. Mlm tadi sampai tgh mlm me n hubby berkemas, pon tak habis2 jugak! aduhhh... And I told hubby:We will be doing 'this thing' again only in 5 years time! Penat gilerrrr...... So, rugilah sape2 yg tak dtg semalam! hehe....






Morning and afternoon before the Buffday event took place. Sangatlah sibuk.... Tukang sibuk lagi lah ramai drp org2 yang sepatutnya sibuk. hehe...











The food. Malangnya kami terlupa nk snap food masa dah serve elok2 atas meja. Both me and hubby busy entertaining the guests sampai lupa sgt2 nk snap gambar. Ada banyak lagi gambar2 makanan yg kami tak snap gambar. Only when Ibu Pia took out her camera, then baru kami teringat that we are supposed to take as many photos for Aisyah to view in future...Meh nk list foods on that day - chocolate and blueberry muffin (thanks to my SIL, Endak), Karipap pusing, kuih apam, chicken nugget, laksa penang, mihun goreng (yg ini jer yg Mama Mencah masak. hehe..) soto dan nasik impit, kuah kacang, rendang ayam minang style (most favourite on that day!), air sarsi, nata de coco (coctail) and... itu jer kut. Hehehe... Sajer jer gatal tgn nk bold kan kisah makanan nih... biar org2 yg tak dpt dtg tu rasa nyesal...hehehe. Jgn marah ekk ibuk2 sekalian. Macamlah sedap sgt makanan2 tu ..kekeke...











The guests. Ramai lagi mine and my hubby's friends yang kami lupa nk ambik gambar. Sibuk ke hulu kehilir jumpa org tu...tegur org ni...layan org tu... Tambah pulak Aisyah sgt tak sporting these few days. Meragam dan asyik nk attach to Mama and/or Babah. Siksanya nk bergerak...dah la payah nk bawak badan yg besar ni lagi...anak pulak asyik nk berdukung. Anyway, kepuasan hati para tetamu lebih penting...(ayat nk cover rasa nyesal...hehe)




Okay-okay...I know ada yg rasa blom cukup kan..hehe..ala2 perasan glamer jap kami 3 beranak nih. Ahaks... OK Puan Aqis...ada byk lagi gamba (tak de la byk sgt actually) yg blom di upload. Malam2 karang lah sambung. Mencah dh ek ek ek.. kat bawah nun. Dah ngantuk kot. Nak buat susu jap... Nanti sambung ekkk.... Meh nk bagi hint sikit... next photos will be cutting cake caremony (perasan mcm anak raja plaks! hehe..), presents (tima kasih semua...) and... apa lagi ekk...? Laterrrr! heh....


Updated:


Ni ha dia...acara potong kek. Lepas nyalakan candle, angin sgt kuat bertiup lalu lilin padam sendiri. Hehe...so, kami malas nk light up candle semula. Lagipun, tak baper baik sebenarnya tiup2 lilin ni kan...apart from not our budaya as a muslim, my mom actually sgt pantang tiup lilin or pelita or mancis. Dulu2 masa kecik2 kalau time blackout pakai lilin, pastu bila tetiba letrik dah ada...my mom akan cepat2 kipas lilin tu dgn tangan (nk padamkan) sbb dia tanak bagi kami semua tiup api tu. Reason, takut gelap hati.... Wallahu'alam...

Some of this photos I curik dari blog Hanisofia. Hehehe.... Tengkiu yer Nor...



Muka buffday gurl yang tak semenggah. She is not well and soooo...meragam! Actually a night before the party, demam dia dtg balik. We woke up at 4.00 am and noticed that her body was warm (or I should say hot) gelabah sekejap. And she was like merengek-rengek. Cepat2 basahkan kepala dan badan dia and wrap her body with a wet towel. Pagi2 buta tu jugak kami paksa dia mkn ubat. Meronta-rontalah Mencah di subuh dinihari itu..hehehe... Towards the end of the party, bila guests dah mula surut, baru dia nampak okay sikit. Anti-sosial agaknya anak aku nih?? Hehe... budak yg bergambar dgn Mencah kat kusi tu...anak my hubby's friend. Ilham nama nya. So, Zell .... sila ambil perhatian ekk.... Mencah telah mendapat pengganti boipren nyer yg telah melarikan diri ke kampung. hik hik hik....








The presents. Walaupon Mama Mencah sudah warning siap2 kat semua jemputan...ramai jugak yg masih degil dok bawak2 hadiah bagai... Bukan tak suka...tapi tak syok lah korang ni...org jemput suh makan2 jer.... Anyway, kami sangat2 menghargainya...





Well thats all about Aisyah's buffday. Thanks to all the guests yg sudi hadir. Kami sgt happy sebab akhirnya niat nk buat makan2 dan jamu kengkawan akhirnya tercapai. Dah dekat 2 tahun kami kawin, but this is the 1st time ever kami buat majlis mkn2 mcm ni. Open haouse raya pon tak penah buat.Kalau ada kekurangan atau terkasar bahasa dari Mama dan Babah Mencah atau pon dari Mencah sendiri..kami mohon maaf banyak2. Maklumlah...amatur... nanti kalau 2nd , 3rd, 4th time jadi organizer barulah perfect! Tapi mcm dh serik jer nk buat majlis kat umah. Next time kami sewa restoran, clubhouse or hotellah pulak... senang... makan, makan dan makan...pastu tak yah kemas2 Hahaha.... Mau kena fire dgn laser gaban kalau Babah Mencah tau saye berangan nk buat majlis kat hotel! Ahahahahaha...





0 Scribbles: