Pages

Saturday, December 13, 2008

AMEN !

.

Amen = Ultraman = Spiderman = Superman = Transformers = segala mcm mak nenek robot dan resakser.

Saya lah yg mula ajarkan pada dia word Ultraman ni dulu. Tak sangka lekat pulak perkataan tu sampai sekarang. Dan, dah makin pandai... semua kartun2 yg lawan2 tu dia panggil amen. Kalau kartun yg comel2 tu dia panggil atun!

Helmet ni my sis belikan utk Shawqee (anak sulung abg saya) lama dulu sbb shawqee suka naik motor. Tp tak ak pakai pon bila naik moto, main2 dlm umah jer. Skang, bila Aisyah nampak helmet ni terus dia sebut Amen! Mula2 kami ni dok ingat kenapala dia sebut amen kat helmet tu, rupa-rupanya kat luar helmet tu ada sticker spiderman. Alahai, pandainya budak sorang ni.. (peringatan : Ini adalah entry untuk memuji anak sendiri)



Maka diusunglah helmet berat ni kulu kilir dlm umah. Mengekek kami nengokkan dia tehuyung hayang nk bawak helmet berat tu atas kepala. Siap suruh turunkan plastik 'full-face' tu kat muka dia.

.

0 Scribbles: