Pages

Monday, December 22, 2008

STORYBOARD

.
Masa training kat Pusat Latihan UiTM Tg Tualang baru-baruni kan, untuk sessi malam hari, kami kena buat aktiviti yang tak pekdah ni. Buat satu storyboard tentang keusahawanan dan kemudian kena lakonkan! Eeeii...gilo! i paling nyampah tahap muntah kalau nk kena menggedik-gedik atas pentas tau. konon nk selamatkan diri (i tamau belakon) i offer diri untuk jadi pelukis. Tapi akhirnya i kena jugak belakon sbb tak cukup pelakon (terlebih watak kekdahnya! uwaaaa... mencik!)


A complete storyboard.


Kami buat kisah benar sorang juru andam maknyah yang dikeji masyarakat sbb dia lembut longlai gitu. Hehe. Kalau korang nk tau, maknyah tu ahli group i tau, dan dia yang mencadangkan kat kami suh buat cerita pasal dia. Tunggu lagi... org dah serah diri kan, layan jerla. tak payah susah2 nk pikir carik idea. Wakakaka...


Scene pertama kat sebuah kenduri kawin...



Pastu kat dlm bilik pengantin ada sorang maknyah tgh mengandam...


Pastu datang 2 org makcik bermulut longkang dok sakan mengutuk dan mengeji maknyah tu (aku ler yg kena pegang watak ni!)



Pastu maknyah ni sentappp!



Tetiba dtg sorang datin yang vogue dan terpesona melihat hasil solekan maknyah ni.



Pastu datin ni bekenan kat hasil solekan dia, lantas bertukar2 bisnes card gittew!



Sekelip mata, business maknyah ni meletups!



lalu dia menjadi kaya-raya dan fofularrr... maka terkuncilah mulut2 longkang yg selama ini mengeji beliau.



Inilah mak andam ittew..


2 org makcik yang bermulut longkang!


Yang paling heran bin ajaib, boleh pulak storyboard kami yang hampas ni menang nombor 3!

Kembang semangkok la maknyah tu kan. siap ckp kat i.. Eeeii..kalau saya bawak beg mekap saya masa belakon tadi, mesti lagi kellas kan? Iyolah makkk, mak kan meletups!



Sekepiang pon haku tak hambik hamper tuh. Nyusahkan aku nk bawak balik jer. Korang kekahlah ramai2 hamper tu yerr...

p/s : Haritu sapa tah Saman aku pasal tulisan tangan kan, sampai skang aku tak jawab. makanya, dengan terkuarnya entry ini, anggaplah haku sudah menjawab saman tersebut yah! siap ada drawing lagi taww. kekeke...

.

0 Scribbles: