Pages

Tuesday, March 24, 2009

NASIB BAIK MAMA SAYA LAGI BIJAK

.
Sambungan dari entry BABAH SAYA YANG BIJAKSANA...

Esok paginya kami 3 beranak kuar jenjalan ke Mid Valley. Babah ajak pegi expo apekemendentah kat Mid Valley pasal kelengkapan rumah. Dlm kereta, utk 'mendamaikan' co-pilot wajib ada sebotol susu. Tapi pagi tu still takde stok Susta kat kedai2 dan mini market disekitar rumah. Mujur Mama Mencah sgt bijak. Beli Vitagen dulu. Heh, berjaya menenangkan situasi.

Sampai kat Mid Valley, pow sebijik belon kat booth wimax (coverage depa blom sampai Rawang lorrr) dan si kecik ni berjaya ditenangkan buat kali kedua. Tengok... kan Mama Mencah sgt bijak kan..??

Lepastu pegi mkn kat Kenny Rogers. Order makaroni cheese utk si kecik. Yesss, selamat lagi. Si kecik sgt hantu cheese. Wahh...mama semakin bijak!

Keluar dari Kenny Rogers, keadaan semakin genting. susuuuu! susuuuuu!

So, Mama Mencah terus berdesup masuk Carrefour dan merembat sekotak Sustagen Junior Vanilla dan berdesup cari parking kat depan ATM machine. While Babah tgh draw money, sebotol susu Mencah siap disediakan. Hehehe....

Sapa2 yang ada kat sekitar ATM machine Carrefour tu mesti terkebil-kebil tengok sorang mak budak dgn gigihnya mengoyak kotak susu sambil cuba menenangkan anaknya yang tak sabar-sabar nk menyusu. Adoihhh... sungguh hazabbbb.....

Takmo cerita episod2 sampingan sebelum kami balik rumah. Aisyah sgt buat perangai sampai saya rasa mcm nk menangis melayan kebuasan dia.

Balik rumah, I told Nenek Onah utk mix kan susu Anmum yang plain tu dgn Susta Vanilla everytime nk buat susu utk Mencah. Yesss... Mama Mencah memanggg bijak!

Tamatlah episod susu kali ini.

Nota kaki utk para suami : Lain kali nk beli susu usha betul2. Dan kalau agak2 nk test brand baru, hagak-hagak la sikit nk membeli. Carik la hok kecik dulu banggg. Bantai terus twin pack..kan dah kantoi. Sib baik para isteri kebanyakannya lebih bijak dari para suami. Muahahahaha.....



0 Scribbles: