Pages

Tuesday, April 28, 2009

PS YANG JAHANAM


.
Semlm kami laki bini cuti. Kan nk menghantar mak pak saya pi KLIA di pagi2 buta. Petang tu, kami semua kepenatan. Semua tergolek dog, kecuali Aisyah. Semua org tido, tapi TV terpaksa dipasang sbb dia nk tgok katun. Kalau tutup dia mengamuk. Tapi dia bukan tengok sgt. Dia jeling2 saja. Yang dia buat adalah menyanyi dengan sgt kuat. Sangat kuat okeh! Sampai Atuk sound dia : Aisyah senyap sikitttt..atuk tak boleh tido! Dan Babah pon terpaksa sound dia jugak : Aisyah slow sikittt...! Dan mak dia ni pon terpaksa sound dia jugak : Aisyah, mama tak boleh tidooo...!

Yer puan-puan, saya tak tipu. Dia menyanyi dengan sgt kuat. Sebab semua org tanak layan dia. Semua org sibuk tido. Kerusi dan kusyen semua habis tunggang langgang! Lagu apa dia nyanyi?

Tinkel tinkel lister tar...!
How aaa wonder wat u are..!
(ulang sampai jemu okeh, sbb part ni jer dia ingat)

Bila dia dah kering tekak sebab menyanyi tak ikut pitching, dia dtg smack down mama dia yg tgh bergolek cam ular sawa bunting sulung. Tujuan? nk suruh buat susu!


Mangunnn...mangunnn... tolommmm...tolommm... nk shushu...nak shushu...!!

Eeeeii.... sgt tension okeh! Kenapa tak smack down babah ko tu nak. Balik2 mama jugak yg kena taww...

Lewat petang, dikala saya sedang bemalas-malasan menonton cinetron, tiba2 Babah Mencah ajak pi Jusco Kepong. Tujuan? ambik Play Station yang dihantar repair sebab dijahanamkan oleh si Mencah. Kalau si Umar rosakkan laptop mak dia, ini dia anak dara saya yang sungguh lemah lembut...telah menjahanamkan PS Bapak dia. Sampai tak boleh ON langsung okeh. Kejadian berlaku hampir sebulan yg lalu. Baru minggu lepas Babah dia ada bajet nak hantar repair. Itu pon setelah jenuh Nenek Onah leterkan dia suruh repair sbb cucu2 dia yang balik tiap2 minggu tu takleh main game. Tadi baru pi ambik. Kena rm80. Nasib baik tak beribu-riban. Huhuhu...

Masa makan kat Food Court Jusco, anak saya yang sgt terkenal dengan tabiat muntah tanpa had telah lagi sekali 'mentraumakan' mak pak dia. Dia muntah dengan sangattttt byk okeh! Habis berlendir area yang kami duduk tu. Sampai kami terpaksa buat muka tembok (sambil cover2) pindah duduk meja lain. Bila Mat Bangla cleaner tu lalu kat meja yg Mencah muntah tadi, kami buat lakonan mantap - seolah2 tak tau menahu anak sapa la yang muntah selambak kat situ tu yer!

Pindah meja baru, sedang kami cuba menghabiskan makanan secepat mungkin (dah hilang separuh nikmat mkn sbb dok terbayang muntah anak!) tiba2 si Mencah terkuis mangkuk sup Babah dia...danggg! semangkuk penuh kuah sup nasi ayam terbalik dan membasahi seluruh ruang meja dan kerusi dan lantai! Mujur si Mencah masa tu duduk dengan Babah dia. Kalau dekat aku...kompom dh kena pang sekali. Nasib baik saya ada bawak spare baju dan seluar. Masani kan, mesti Bangla tu dah tau anak sapa yang muntah selambak kat lantai tadi kan? kan? kan?

Saat2 bahagia ibu dan anak tatkala si bapak sedang membeli makanan.



Minum air dulu...sampai kembung. Lepas tuuu...mmbuakkkk!


Lepas tu i langsung hilang mood nak hambik2 gambar ke hapa. Tobattt....

Haruskah saya cuti lagi esok? Sebab saya memang cuti. Tengoklah camana...kensel cuti kot.



0 Scribbles: